F1: Το απόγευμα στο Abu Dhabi Grand Prix το τελευταίο Qualifying

Χωρίς κανένα ενδιαφέρον έγιναν χθες το απόγευμα τα δύο πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Abu Dhabi. Μάλιστα μετά τις κόκκινες σημαίες οι προσπάθειες των αγωνιζομένων δεν είχαν ρυθμό αφού ο χρόνος για ένα σωστό σετάρισμα είχε χαθεί

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της F1 στο Abu Dhabi Grand Prix ο Georges Russell έκανε τον καλύτερο χρόνο (1:26.072) ενώ ο Βραζιλιάνος Felipe Drugovich, ένας πιλότος της νέας γενιάς που δοκίμασε τις αντοχές του με την Aston Martin, έκανε το 2ο καλύτερο χρόνο ( 1.26.360) και εισέπραξε θετικές κριτικές.

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές που έγιναν το μεσημέρι στην πίστα του Abu Dhabi, οι ομάδες χρησιμοποίησαν πιλότους χωρίς εμπειρία στην F1. Έτσι πήραμε μια γεύση από οδηγούς που τρέχουν σε μικρότερες κατηγορίες. Οι ομάδες είχαν υποχρέωση να κάνουν αυτή δοκιμασία στους νέους πιλότους και την έκαναν νωρίς νωρίς.

Στα αποτελέσματα του FP1 μπορείτε να δείτε και το νέο αίμα που σε λίγα χρόνια θα εισχωρήσει στη F1.

Στις δεύτερες ανεπίσημες δοκιμές η έξοδος του Carlos Sainz έκοψε την ανάσα των θεατών. Το ατύχημα σημειώθηκε 9 λεπτά μετά την έναρξη των δοκιμαστικών προσπαθειών. Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της SF-23 στην στροφή Νο 3 και η Ferrari ανεξέλεγκτη σταμάτησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα σκορπίζοντας αρκετά κομμάτια από το μονοθέσιο στην πίστα.

Αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε πρώτον για να απομακρύνουν με γερανό τη Ferrari από την πίστα, δεύτερον για να μαζέψουν τα κομμάτια από την πίστα και τρίτον για να επισκευάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Όταν ο Sainz είπε στο team radio ότι είναι καλά, η φωνή του έδειχνε διαφορετική. Πιθανότατα από τα πολλά G που είχε τη στιγμή της εξόδου.

Δείτε το βίντεο

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: