Σαν σήμερα 13 χρόνια από το ντέρμπι στη Ριζούπολη

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στην Ριζούπολη, σε ένα ματς όπου θα έκρινε τον πρωταθλητή.

Οι γηπεδούχοι ήταν τρεις πόντους πίσω και ήθελαν μόνο νίκη και με δυο γκολ διαφορά για να βρεθούν στην κορυφή και να κόψουν πρώτοι το νήμα μια εβδομάδα μετά.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν πήγαινε για ισοπαλία, νίκη και ήττα μέχρι και με ένα γκολ διαφορά που εκείνη την χρονιά οδηγούσε σε αγώνα μπαράζ για το πρωτάθλημα.

Τα προγνωστικά ήταν με το μέρος του «τριφυλλιού», που εμφάνιζε ένα συμπαγές σύνολο στο χορτάρι.

Εκείνη την 11η Μαΐου 2003, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά…

Η κατάσταση μύριζε «μπαρούτι» από νωρίς. Στις εξέδρες του γηπέδου υπήρχαν και 2.500 φίλοι των «πρασίνων» και υπήρχε φόβος για επεισόδια.

Ήδη από την άφιξη κιόλας της αποστολής του Παναθηναϊκού το κλίμα ήταν τεταμένο, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πετούν πέτρες στους παίκτες που προσπαθούσαν να διασχίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την απόσταση από το λεωφορείο μέχρι τα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των απροστάτευτων παικτών του «τριφυλλιού» που χρησιμοποιούσαν τις τσάντες αποστολής για να προφυλάξουν τα κεφάλια τους.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και όταν προσπάθησαν οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη βόλτα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να τους επιτίθενται από την φυσούνα που είχαν προηγουμένως σκίσει.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι δέχθηκαν επίθεση με σίδερα, τσιμέντα, φωτοβολίδες και πέτρες, σε ένα γήπεδο που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, κάτι πάντως που δεν εμπόδισε τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Μποροβήλο να ξεκινήσει το παιχνίδι κανονικά.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Μέσα στο πρώτο τέταρτο είχε γίνει το 2-0 και κάπου εκεί έμοιαζαν όλα να έχουν τελειώσει για το «τριφύλλι». Στο 3′ Ζιοβάνι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 15′ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βάζει τη σφραγίδα του και στο 57′ ο ίδιος παίκτης δίνει διαστάσεις θριάμβου στο έβδομο σερί πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Ο τότε πρόεδρος της ομάδας Άγγελος Φιλιππίδης αποκάλεσε τους παίκτες «κότες».

«Δεν είστε μάγκες. Κολώσατε. Είχε δίκιο ο Κόκκαλης που σας έλεγε κότες! Σε όποιον δεν αρέσει, να μην ξανάρθει εδώ».

Κάπου εκεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος, είπε στον Φιλιππίδη: «Εσύ που ήσουν πρόεδρε;», ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα συμπλήρωσε: «Δεν είδες τι γινόταν στο γήπεδο; Mας στείλατε μόνους μας, χωρίς προστασία. Θα μας σκότωναν».

Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: