Το αμιγώς ηλεκτρικό και αθόρυβο Fiat Abarth 500e βγάζει και … βρυχηθμό

H Abarth αλλάζει και αυτή με τη σειρά της σελίδα. Ξεκινά μια νέα εποχή, η οποία ξεκινά με την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Νέου Abarth 500e, το οποίο θα εμπλουτίσει τη γκάμα της και θα διευρύνει το κοινό της.  H ηλεκτρική αρχιτεκτονική προσφέρει ακόμα καλύτερη απόδοση και αίσθηση από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, χάρη στη βελτιωμένη κατανομή βάρους, την αυξημένη ροπή και το μεγαλύτερο πλάτος (φαρδύτερα μετατρόχια). Είναι το πιο άμεσο στις αντιδράσεις και δυναμικό Abarth της σύγχρονης εποχής.

Τώρα οι κατασκευαστές των γρήγορων εκδόσεων προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις της Ε.Ε και μας λένε ότι για την Abarth η ηλεκτροκίνηση σημαίνει μεγαλύτερη απόλαυση και απόδοση. Έτσι, εκτός από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, η νέα τεχνολογία μπορεί να προσφέρει και περισσότερη διασκέδαση.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ταχύτερα από τα Ι.Χ με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Προσφέρουν άλλες συγκινήσεις ωστόσο αρκετοί οδηγοί παραπονιούνται ότι από τα αυτοκίνητα αυτά τους λείπει ο χαρακτηριστικός βρυχηθμός της Abarth που σε προδιαθέτει  για «αγωνιστική οδήγηση».

Και αφού ο πελάτης έχει πάντα δίκιο οι τεχνικοί της Fiat κατάφεραν να κάνουν πράξη την επιθυμία τους. Ο βρυχηθμός της Abarth παραμένει μέσω ενός συστήματος  που αναπαράγει το χαρακτηριστικό ήχο του κινητήρα της Abarth. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί τον ήχο όποτε θέλει η να τον απενεργοποιεί όταν κάνει τη βόλτα του.

Ο κ. Olivier Francois, FIAT & Abarth Chief Executive Officer και Global Chief Marketing Officer της Stellantis, σχολίασε σχετικά: « Γιορτάζουμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Abarth. Παρουσιάζουμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Το λανσάρισμα του νέου Abarth 500e είναι μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές και μια νέα εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στη γκάμα της Abarth. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει, γιατί ηλεκτρικό; Η απάντηση είναι, γιατί είναι πιο αποδοτικό. Αυτό πάντα ήταν η αναζήτηση του Carlo Abarth και σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε και εμείς. Καλύτερη επιτάχυνση, καλύτερο κράτημα, περισσότερη διασκέδαση. Και βέβαια η υπογραφή της Abarth. Ο ήχος. Όλα αυτά μας οδηγούν και  σε μια επέκταση, με το νέο Abarth 500e μετά την Ευρώπη να συνεχίζει το ταξίδι του στον κόσμο και σε αγορές όπως η Ιαπωνία και η Βραζιλία.»

Πάντα οι μηχανικοί της Abarth έψαχναν λύσεις για να κάνουν πιο γρήγορα και πιο ασφαλή τα αυτοκίνητά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι από το 1949 ο στόχος την Abarth είναι οι καλύτερες επιδόσεις. Εδώ και 73 χρόνια η μάρκα με σήμα τον Σκορπιό, αποτελεί το συνώνυμο της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας.

Μια σειρά «επιθετικών» στοιχείων στο αμάξωμα τραβούν αμέσως την προσοχή. Ξεχωρίζουν ο νέος προφυλακτήρας, ο πίσω διαχύτης και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος που φιλοξενούν το σύστημα πέδησης με δίσκους σε όλους τους τροχούς. Νέα είναι η φωτεινή υπογραφή LED, αλλά και το λογότυπο με τον Σκορπιό.

Με το ηλεκτρικό Abarth 500e οι τεχνικοί κάνουν πράξη τη φιλοσοφία ζωής του Carlo Abarth. Τι έλεγε ο μεγάλος Carlo Abarth ;

«Πήγαινε ταχύτερα από χθες. Κατέκτησε περισσότερες νίκες».

Το Νέο Abarth 500e ανεβάζει την αδρεναλίνη. Έχει καλύτερες επιδόσεις. Στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40χλμ./ώρα) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 (180hp).  Αλλά και εκτός του αστικού περιβάλλοντος, το νέο Abarth 500e είναι ταχύτερο, με την επιτάχυνση 40-60χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,5δλ. -πολύ ταχύτερα από τη συμβατική έκδοση- που μένει πίσω κατά 15 μέτρα, φτάνοντας τα 60χλμ./ώρα ένα δευτερόλεπτο αργότερα.

Επιταχύνοντας από τα 60 στα 100χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1δλ., ενώ η συνολική του ανωτερότητα καταγράφεται και στην πίστα Misto Alfa Handling Track του κέντρου δοκιμών του Balocco, όπου το νέο Abarth 500e κερδίζει το 695 στο γύρο με περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο διαφορά.

Η αμεσότητα του ηλεκτροκινητήρα, το μακρύτερο μετατρόχιο, η βελτιωμένη σταθερότητα χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια και η καλύτερη κατανομή βάρους μεταξύ των αξόνων προσφέρουν κορυφαία απόκριση και επίπεδα πρόσφυσης.

Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 7 δευτερόλεπτα .Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113,7 kW (155hp) που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ . Είναι εξαιρετικά γρήγορο, παραμένει πιστό στο DNA της μάρκας  και φυσικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Στο ηλεκτρικό Fiat Abarth 500e τα προγράμματα οδήγησης είναι : Turismo, Scorpion Street και Scorpion Track. Κάθε επιλογή γίνεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

–              Η επιλογή Turismo προσφέρει ομαλότερη επιτάχυνση, ενώ και η συνολική απόδοση περιορίζεται για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ισχύς φτάνει τα 100 αντί τα 113 kW και η ροπή τα 220 αντί τα 235Nm.

–              Η επιλογή Scorpion Street παράλληλα με την μέγιστη ισχύ προσφέρει και τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας.

–              Στις επιλογές Turismo και Scorpion Street διαθέσιμη είναι και η λειτουργία “one-pedal” για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ανάκτηση ενέργειας.

–              Τέλος το πρόγραμμα Scorpion Track όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα του έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση.

Ο βρυχηθμός της Abarth μέσω του νέου Abarth 500e

Ο ήχος παίζει σημαντικό ρόλο για την Abarth. Το νέο Abarth 500e είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας του που προσφέρει μια ηχητική εμπειρία για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αποχωριστούν το βρυχηθμό ενός σπορ αυτοκινήτου.

Κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και με την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) μετά τα 20χλμ./ώρα. Τέλος το νέο Abarth 500e, είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο πόλης με σύστημα αναπαραγωγής ήχου, για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν ούτε για μια στιγμή το χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Turbo βενζινοκινητήρα της Abarth.

Σε περιορισμένο αριθμό η συλλεκτική έκδοση λανσαρίσματος «Abarth 500e Scorpionissima»

Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του νέου Abarth 500e πραγματοποιήθηκε και το λανσάρισμα της έκδοσης Scorpionissima. Η παραγωγή περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας. Η Scorpionissima είναι διαθέσιμη σε αμαξώματα hatchback και cabrio.

Ο εξοπλισμός του νέου Abarth 500e Scorpionissima περιλαμβάνει εκτός των άλλων τροχούς 18 ιντσών με φινίρισμα Diamond-Cut, ηλιοροφή, φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ και καθίσματα με επένδυση από Alcantara. Εντυπωσιακό είναι το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 10,25’’ που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και τις σελίδες που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο την απόδοση του συνόλου. Παράλληλα, χάρη στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει από απόσταση τη λειτουργία και την κατάσταση του αυτοκινήτου του, μέσω της κινητού του τηλεφώνου. Η συλλεκτική έκδοση ολοκληρώνεται με την επιλογή μεταξύ δύο νέων χρωμάτων, του Acid Green και του Poison Blue.

Σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Abarth 500e Scorpionissima εξοπλίζεται με έξι αερόσακους, αλλά και μια πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), ειδικά ρυθμισμένων ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας.

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW, το οποίο επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.

Τέλος η απόκτηση ενός νέου Abarth 500e θα μπορεί να πραγματοποιείται και διαδικτυακά με τον αγοραστή να μπορεί να διαμορφώσει και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόκτησης του νέου του αυτοκίνητο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Per hal

Το αμιγώς ηλεκτρικό και αθόρυβο Fiat Abarth 500e βγάζει και … βρυχηθμό gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: