Η αποκάλυψη του Ram 1500 Revolution BEV Concept θα γίνει στο Στο Λας Βέγκας  

Στις 5 Ιανουαρίου 2023, στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, στην CES στο Λας Βέγκας, θα αποκαλυφθεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της RAM .Το εντυπωσιακό πρωτότυπο θα είναι και το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση της νέας πλατφόρμας STLA Frame της Stellantis, η οποία εξελίχθηκε ειδικά για πολύ μεγάλα SUV, pick-up και επαγγελματικά μοντέλα. Σύμφωνα και με το στρατηγικό πλάνο Dare Forward 2030 του Ομίλου της Stellantis , όλα τα αμερικανικά μοντέλα, Jeep, Dodge, RAM και Chrysler, κινούνται με ιδιαίτερη ταχύτητα στην πορεία εξηλεκτρισμού.


Ram Revolution

Στην προσεχή έκθεση CES 2023 ο όμιλος της Stellantis θα παρουσιάσει το όραμα μιας νέας εποχής . Οι πύλες της CES θα ανοίξουν στις 5 Ιανουαρίου και θα κλείσουν στις 8 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου και η RAM επέλεξε αυτή την ευκαιρία για να αποκαλύψει για πρώτη φορά το αμιγώς ηλεκτρικό RAM 1500 Revolution BEV Concept.

Από τις φωτογραφίες που έχουν δοθεί από την Stellantis μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό pick-up, το οποίο είναι και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Αμερικανικής μάρκας.

Ο Όμιλος Stellantis, του οποίου μέρος είναι η RAM, ηγείται των προσπαθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι επικεφαλής του Ομίλου έχουν δεσμευθεί για την επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2038, ενός φιλόδοξου στόχου που απαιτεί την ολική αναθεώρηση του επιχειρηματικού μοντέλου.

Ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis αναφέρθηκε στους στόχους του ομίλου του:

«Στην CES παρουσιάζουμε τις καλύτερές μας τεχνολογίες που σαν στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τους πελάτες μας και να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση, την κλιματική αλλαγή. Στην CES θα δείτε με ποιο τρόπο θα φέρουμε την εξηλεκτρισμένη και με μηδενικούς ρύπους κίνηση, το προηγμένο λογισμικό που κάνει πιο εύκολες και ασφαλείς τις μετακινήσεις, αλλά και τον τρόπο που η βιωσιμότητα οδηγεί τις αποφάσεις μας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε έως το 20238 στην ουδετερότητα του άνθρακα.»

Το RAM 1500 Revolution BEV Concept αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου. Εκτός από τη δυναμική σχεδίαση, το επιβλητικό pick-up θα φέρει μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών. Βάση του οχήματος θα είναι η νέα πλατφόρμα STLA Frame της Stellantis, η οποία έχει σχεδιαστεί εξαρχής για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Με πεδίο δράσης τις κατηγορίες των μεγάλων SUV, των pick-up, αλλά και των επαγγελματικών μοντέλων, η STLA Frame θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία έως και 800χλμ. Παράλληλα η υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρίες θα συγκρατούν το συνολικό βάρος, τροφοδοτώντας με κορυφαία αποδοτικότητα τα 2κινητα ή 4κινητα οχήματα που θα εφοδιάζουν.

Σύμφωνα με το πλάνο Dare Forward 2030, οι νέες πλατφόρμες STLA θα μπορούν να συνδυαστούν με ηλεκτρικά συστήματα τάσης 400V ή 800V και ηλεκτροκινητήρες απόδοσης έως και 330kW (450 ίπποι). Το πρωτότυπο RAM 1500 Revolution BEV δίνει το στίγμα με το οποίο η μάρκα σκοπεύει να φέρει επανάσταση στην κατηγορία των pick-up οχημάτων.

Οι Αμερικανικές εταιρείες της Stellantis κινούνται με ταχύτητα στην εκτέλεση του πλάνου εξηλεκτρισμού του Ομίλου, με τις Dodge και RAM να παρουσιάζουν τις σκέψεις τους για τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τους. Την ίδια στιγμή η Jeep πρόσφατα παρουσίασε, το Avenger, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της μάρκας, ενώ με την τεχνολογία 4xe πρωταγωνιστεί σε Ευρώπη και Η.Π.Α. στις προτάσεις Plug-in Hybrid.

 

Η αποκάλυψη του Ram 1500 Revolution BEV Concept θα γίνει στο Στο Λας Βέγκας   gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: