Σαν Φρανσίσκο: Ζευγάρι αγόρασε δρόμο με επαύλεις και θα χρεώνει τη στάθμευση

Σε μια πρωτότυπη επένδυση προχώρησε ένα ζευγάρι στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς αγόρασε, έναντι 90.000 δολαρίων, έναν δρόμο με επαύλεις. Σκοπός του ζευγαριού είναι να χρεώνει τη στάθμευση.

Ο επενδυτής ακινήτων Μάικλ Τσενγκ και η σύζυγός του Τίνα Λαμ απέκτησαν σε δημοπρασία του δήμου την οδό Presidio Terrace, έναν οβάλ ιδιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της περιοχής σε δεκάδες επαύλεις αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί έχουν ζήσει πολιτικοί και άλλοι επώνυμοι του Σαν Φρανσίσκο, ενώ η περιοχή φυλάσσεται όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, οι κάτοικοι της περιοχής για πολλά χρόνια δεν κατέβαλαν τον ετήσιο φόρο ιδιοκτησίας που αναλογεί για τη χρήση κάθε ιδιωτικού δρόμου στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν ανείσπρακτες οφειλές περίπου 1.000 δολαρίων και ο δήμος να θέσει σε πλειστηριασμό την οδό, προκειμένου να εισπράξει απλήρωτους φόρους.

Το ζευγάρι δεν έχασε την ευκαιρία να αγοράσει τον δρόμο, δυσαρεστώντας τους ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή, οι οποίοι δηλώνουν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν έλαβαν γνώση ούτε για τις οφειλές, αλλά ούτε και για τη δημοπρασία.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: