Σάλος από τις νέες δηλώσεις Τόσκα για το προσφυγικό

Σάλος έχει προκληθεί από τις νέες δηλώσεις του Νίκου Τόσκα ύστερα και από τις χθεσινές που σε συνέντευξή του ανέφερε πως «οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές».
Σε σημερινή του δήλωση στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «ο ελληνικός λαός δεν βιώνει το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά το νιώθει μόνο μέσω της τηλεόρασης» προκαλώντας νέες αντιδράσεις. «Μπορώ να σας πω ότι ο ελληνικός λαός το προσφυγικό πρόβλημα εκτός από κάποιες ακριτικές περιοχές δεν το έχει νιώσει, παρά μόνο μέσω της τηλεόρασης» είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο Ν. Τόσκας εξήγησε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει θέμα με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ότι το προσφυγικό είναι ελέγξιμο αλλά και πως ο ελληνικό λαός δεν έχει νιώσει στο πετσί του κάποια δύσκολη κατάσταση με τις αυξημένες ροές.
Ακόμη ερωτηθείς για το αν οι Σκοπιανοί αστυνομικοί πάτησαν τελικά σε ελληνικό έδαφος ο υπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε: «Μα είναι και το αυτονόητο αυτό. Λέτε να είναι το συρματόπλεγμα στην οριογραμμή; Ξέρω από σύνορα χρόνια σαν στρατιωτικός, λοιπόν δεν φτιάχνει κανένας συρματόπλεγμα στην οριογραμμή. Δεν μπορεί να φτιαχτεί. Θα θέλει να το επισκευάσει και δεν θα μπορεί» είπε. Από τις δηλώσεις του αυτέ ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Τόσκας και πάλι προκαλεί με τις σημερινές δηλώσεις του.
Προσβάλλει ευθέως τους Έλληνες πολίτες και κυρίως τους κατοίκους των νησιών μας, που όχι μόνο νοιώθουν την απόγνωση των προσφύγων, αλλά στέκονται αλληλέγγυοι και από το υστέρημά τους για την περίθαλψή τους.
Ξέχασε ότι ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το δράμα της προσφυγιάς. Σε οιαδήποτε σοβαρή Κυβέρνηση ο κ. Τόσκας θα είχε ήδη αποπεμφθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ένωση Κεντρώων: «Έχει περάσει ο κ. Τόσκας από το Πεδίον του Άρεως, από την Ομόνοια, το Σύνταγμα, από το Ελληνικό ή από άλλες περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ή της ηπειρωτικής Ελλάδας; Ας δει πρώτα τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αυτές τις περιοχές, γιατί η δήλωση του ότι « οι μόνες περιοχές που βιώνουν το προσφυγικό είναι οι ακριτικές περιοχές » ήταν τουλάχιστον ατυχής. Βεβαίως η σημερινή κατάσταση στο μεταναστευτικό έχει παρελθόν και δυστυχώς φέρνει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» λέει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: