Πέθανε η μητέρα του πρωθυπουργού της Ινδίας – Άναψε ο ίδιος τη νεκρική πυρά

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 99 ετών, η Χεεραμπέν Μόντι, μητέρα του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι.

Είχε εισαχθεί λίγες ημέρες νωρίτερα σε νοσοκομείο στο κρατίδιο του Γκουτζαράτ όπου ζούσε με τον άλλο γιο της και την οικογένειά του.

Η Χεεραμπέν πέθανε νωρίς την Παρασκευή, ενώ η τελετή αποτέφρωσης έγινε λίγες ώρες αργότερα. Την νεκρική πυρά άναψε ο ίδιος ο γιος της, αναφέρει το BBC.


Ο Ναρέντρα Μόντι με τη μητέρα του


Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι (αριστερά) και ο αδελφός του Πανκάτζ (δεξιά) μεταφέρουν το φέρετρο με τη μητέρα τους για την κηδεία

Ο Ινδός πρωθυπουργός επισκεπτόταν συχνά τη γηραιά μητέρα του (η τελευταία φορά ήταν στις 4 Δεκεμβρίου) για να ζητήσει τις ευχές της πριν από σημαντικά γεγονότα ή εορτές.

Ο ίδιος έλεγε ότι η ζωή και οι θυσίες που είχε κάνει η μητέρα του έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη ζωή του. Η Μόντι ζούσε μετά τον γάμο της σε ένα μικρό σπίτι που δεν είχε τουαλέτα ή μπάνιο ούτε καν παράθυρα, πρόσθετε ο γιος της.

Πάντως, η Χεεραμπέν Μόντι πολύ σπάνια πήγαινε σε επίσημες εκδηλώσεις ενώ εξίσου σπάνια εμφανιζόταν δημόσια. Στο Δελχί πήγε για πρώτη φορά δύο χρόνια μετά την εκλογή του γιου της στην πρωθυπουργία το 2014.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: