Ρωσία: Σε στενό κύκλο η κηδεία του Πριγκόζιν – Απουσίαζε ο Πούτιν, δείτε φωτογραφίες

Η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του.

«Ο αποχαιρετισμός του Γεβγκένι Βικτοροβιτς πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Porokhovskoye», αναφερόταν σε σύντομη ανάρτηση στο Telegram, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του Πριγκόζιν. Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τρίτη το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα έδινε το παρών στην κηδεία του ηγέτη της Wagner.

«Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς εάν θα παραστεί ο Πούτιν στην κηδεία του Πριγκόζιν. Σύμφωνα με το Reuters, o Πεσκόφ ανέφερε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία, παραπέμποντας στην οικογένεια του Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Euronews o Πριγκόζιν έφερε τον τίτλο «Ήρωας της Ρωσίας», γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να ταφεί με ιδιαίτερες τιμές, κάτι που το Κρεμλίνο είχε διαφανεί ότι δε θα έπετρεπε. Επίσης, το Κρεμλίνο δεν ήθελε να μετατραπεί η κηδεία του Πριγκόζιν σε προσκύνημα για τον ηγέτη της ανταρσίας κατά του Πούτιν.

Δείτε φωτογραφίες:






.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: