Ρεβανί Καρύδας !!!

Το ποιο αφράτο,γευστικό,σπυρωτο Ρεβανί Καρύδας από Τζένη Τσανακτσιδου!!!              

Υλικά:.    

Σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη,

1 λίτρο νερό,

1 κ.σ.βουτυρο,

μισό λεμόνι!

Εκτέλεση: 

Βράζουμε το σιρόπι νερο-ζαχαρη-λεμονι για 10 λεπτά και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα το βούτυρο!

Ρεβανί:

Υλικα_ 

6 αυγά,

50 γρ ζάχαρη,

200 ml καλαμποκελαιο,

400 γρ σταγγιστο γιαούρτι,

100 γρ αλεύρι Φαριναπ,

300 γρ σιμιγδάλι χοντρό,

50 γρ καρύδα,

1 βανίλια!!          

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν! 

Ρίχνουμε το λάδι και το γιαούρτι και τα χτυπάμε 1 λεπτό!

Προσθέτουμε την βανίλια,το σιμιγδάλι και το αλεύρι!

Χτυπάμε ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα την καρύδα και τα ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η ταψί (30ν) ρίχνουμε το μίγμα,το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!    

Τέλος μόλις το βγάζουμε όπως είναι καυτό το σιροπιαζουμε σιγα-σιγα με το κρύο σιρόπι!

Το αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες!

Και ρίχνουμε πάνω καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: