Reuters:Αργή η πρόοδος στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις – Απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup

Με τίτλο: «Αργή η πρόοδος στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις – απίθανη η συμφωνία στο Eurogroup» το πρακτορείο επικαλείται πηγές, που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες «οι συνομιλίες για τη σύναψη επανεξέταση διάσωσης στην Ελλάδα για

να ξεκλειδώσουν νέα κεφάλαια και για την ελάφρυνση του χρέους προχωρούν με αργούς ρυθμούς».

Οι εν λόγω πηγές αναφέρουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Κάνουμε αργή πρόοδο… Εγώ δεν θα περίμενα μια τελική συμφωνία στη συνεδρίαση στις 9 Μαΐου», αναφέρει η πηγή. Σύμφωνα με την ίδια το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η μορφή και το περιεχόμενο των μέτρων έκτακτης ανάγκης,

Αν και η συγκεκριμένη πηγή αναφέρει ότι θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία, σημειώνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται την επόμενη δόση των κεφαλαίων της ζώνης του ευρώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε δεν υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος.

Μια δεύτερη πηγή σημειώνει στο πρακτορείο ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρώπης κυρίως για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: