Ρέγκλινγκ: Το κουαρτέτο των θεσμών θα γίνει ντουέτο

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε ημερίδα στο Λουξεμβούργο σχετικά με τις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων, αναφέρθηκε εκτενώς στην εικόνα που θα έχει η Ευρωζώνη όταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα έχει μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Ρέγκλινγκ αποκάλυψε συγκεκριμένα πως από κουαρτέτο θα γίνει ντουέτο, γιατί στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο ο σχεδιασμός, η διαπραγματεύσεις και η παρακολούθηση των προγραμμάτων διάσωσης θα γίνονται από κοινού από τον ESM και την Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «αντί να έχει υπάρχει μια ομάδα τεσσάρων πιστωτών, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχουν την εντολή να σχεδιάζουν, να διαπραγματεύονται και να εποπτεύουν από κοινού προγράμματα διάσωσης.

Αυτά τα καθήκοντα, σε συνδυασμό με τη διαχείριση μιας περιορισμένης δημοσιονομικής ικανότητας για σταθεροποίηση και ενδεχομένως με κάποια συμμετοχή σε ένα πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους, θα δικαιολογούσαν την αλλαγή του ονόματος του ΕΜΣ σε Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου».

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: