Ράπτη: Το θέμα της προστασίας από τη σeξουαλική εκμετάλλευση πρέπει να περνά από το υπουργείο Παιδείας

Στην προστασία των παιδιών από τη σeξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση αναφέρθηκε η Έλενα Ράπτη, υποψήφια Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, σε συνέντευξή της στην πολιτική εκπομπή «ONE DIRECT».

«Ολοένα και περισσότερα περιστατικά δημοσιοποιούνται, γιατί τα παιδιά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί πριν, βίωναν την κακοποίηση  θεωρώντας ότι πρέπει να την υποστούν, διότι μπορεί έτσι να συμβαίνει σε όλα τα σπίτια ή διότι όταν γίνεται από ένα πρόσωπο που αγαπούν κι εμπιστεύονται, δεν μπορούν να φανταστούν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ως στόχο να τα βλάψει» εξήγησε η κα Ράπτη.

«Πλέον μου λένε από το Τμήμα Ανηλίκων, όταν τα παιδιά φτάνουν να καταθέσουν λένε «Κυρία, μου έκανε το κακό άγγιγμα. Το ξέρω από τη Νίκη ή από τον Βίκτωρα». Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των ενημερωτικών εργαλείων. Το θέμα είναι κοινωνικής πολιτικής -  γιατί είναι πολιτική. Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να περάσει επίσημα, οργανωμένα και υποχρεωτικά από το Υπουργείο Παιδείας» κατέληξε.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: