Ράλι Ντακάρ 2022 :Ανάσα για την Audi στην 3η Ε.Δ

Η έντονη βροχόπτωση αλλά και οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές του Ράλι Ντακάρ να μειώσουν τη διαδρομή στο τρίτο σκέλος του αγώνας.

Η συγκεκριμένη ειδική μας επιφύλασσε δύο πρωτιές, μία στην κατηγορία των αυτοκινήτων και μια στην κατηγορία των μοτοσικλετών. Στις μοτοσικλέτες τη νίκη στην 3η Ε.Δ. πήρε ο Joaquim Rodriguez με τη μοτοσικλέτα της Hero. Ο Πορτογάλος αναβάτης ήταν σταθερός από την αρχή της ειδικής και χωρίς να κάνει λάθη κατάφερε να κερδίσει την πρώτη ειδική διαδρομή της καριέρας του σε Dakar. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της ινδικής φίρμας Hero η οποία μπήκε για πρώτη φορά στο Dakar μόλις το 2017.

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων είχαμε την πρώτη νίκη της Audi με το ηλεκτρικό RS Q e-tron. Ήταν η 40ή νίκη σε ειδική διαδρομή για τον Carlos Sainz σε Dakar. Ο Ισπανός στην αρχή του αγώνα έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε αρκετά πίσω. Παρά τη χθεσινή του νίκη βρίσκεται αρκετά πίσω. Χωρίς το άγχος της νίκης ο Sainz οδηγεί ελεύθερα για να βρει τα όρια του ηλεκτρικού Audi.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: