Ράλι Ακρόπολις 2018: Εκκίνηση από την Ακρόπολη!

Θυμίζοντας μέρες δόξας το φετινό ράλι Ακρόπολις θα εκκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 11 το πρωί κάτω  από τον Ιερό Βράχο για να «ανηφορίσει» προς τη Φθιώτιδα και τη Λαμία όπου εκεί είναι το κέντρο του αγώνα με το service park στους χώρους της έκθεσης.

Στη Λαμία είναι προγραμματισμένος και ο τερματισμός την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι 12 όλες χωμάτινες μοιρασμένες σε τρία σκέλη συνολικού μήκους 237.74 χλμ.

Τα περισσότερα χλμ. τα έχει το σκέλος του Σαββάτου 2 Ιουνίου με 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές 123.76 χλμ.

Όμως η έκπληξη του φετινού ράλι Ακρόπολις που έχει βασικό χορηγό την εταιρία πετρελαιοειδών ΕΚΟ είναι ότι μετά την εκκίνηση τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν προς το Μαρκόπουλο και στον ιππόδρομο, όπου εκεί, μέσα στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή, η Υπερειδική μήκους 2.45 χλμ.

Μια φορά θα διεξαχθεί μόνο η Υπερειδική και αυτή θα είναι μετά την εκκίνηση με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί στις 15.26.

Για να ολοκληρωθεί το 1ο σκέλος τα αυτοκίνητα θα κάνουν και την Ειδική Διαδρομή της «Θήβας» μήκους 30.53 χλμ. θυμίζοντας την εποχή που το ράλι προσμετρούσε στο WRC.

Mετά από την Ειδικής Διαδρομή της «Θήβας» τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν στη Λαμία για το service και την βραδινή ανασυγκρότηση.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου οι Ειδικές «Νέα Άμφισσα» 14.28 χλμ., «Δροσοχώρι» 25.10 χλμ. και  «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» 22.50 χλμ. (επαναλαμβανόμενες οι τρείς Ειδικές Διαδρομές) περιμένουν τους αγωνιζόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση και των 6 Ειδικών Διαδρομών τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν και πάλι στη Λαμία στο χώρος της έκθεσης για το service και την βραδινή ανασυγκρότηση.

Το τρίτο σκέλος της Κυριακής 3 Ιουνίου περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές τη «Γραμμένη» 21.97 χλμ και την «Δίβρη» 18,53 χλμ. με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 15:04 στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Το ράλι Ακρόπολις είναι ο τρίτος αγώνας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η υποστήριξη της Περιφέρειας σε έναν τέτοιο θεσμό εντάσσεται στην πολιτική επιλογή να δημιουργούνται ευκαιρίες για τον τουρισμό, την οικονομία και τον πολιτισμό της Στερεάς Ελλάδας: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ για ακόμη μία χρονιά, κάτι σημαίνει. Ότι έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί αποτελούν μέρος της ανάπτυξής μας. Σημαίνει επίσης ότι ο θεσμός, πέρα από το αθλητικό του σκέλος, είχε και τα αποτελέσματα που προσδοκούσαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια: το άνοιγμα της Στερεάς Ελλάδας σε ό,τι υγιές μπορεί να μας πηγαίνει μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλο τον κόσμο, αλλά η καρδιά του πάντα θα χτυπά στην Στερεά Ελλάδα και γι αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε εμπράκτως δίπλα του» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και ευχαρίστησε την ΟΜΑΕ, αλλά και προσωπικά τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Μιχελακάκη για την άψογη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος της οικοδέσποινας του αγώνα Λαμίας, από την πλευρά του είπε: «Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε για μία ακόμα φορά στη Λαμία το EKO Acropolis Rally 2018 και είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε για τρίτη χρονιά αυτό το συναρπαστικό και παγκοσμίως γνωστό αθλητικό γεγονός. Γεμάτο απαιτητικά χαρακτηριστικά και συναρπαστικές διαδρομές στα βουνά της Ρούμελης, αλλά και με ξεχωριστά events, που ετοιμάστηκαν με μεράκι από την ΟΜΑΕ, το EKO Acropolis Rally 2018 θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω του για τρεις μοναδικές ημέρες στην καρδιά της Ελλάδας! Ο Δήμος Λαμιέων ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με την ΟΜΑΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και ως οικοδεσπότης του κέντρου αγώνα, μαζί με όλες τις τοπικές αρχές καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προετοιμάσουμε τις υποδομές της

εκδήλωσης. Ο μοναδικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε συμμετέχοντες και θεατές ένα συναρπαστικό θέαμα. Ως Δήμαρχος Λαμιέων και φανατικός οπαδός του EKO Acropolis Rally, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την, σημαντική για τη χώρα, διοργάνωση θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε ευχάριστη τη διαμονή σας στον τόπο μας. Το EKO Acropolis Rally 2018 επιτέλους ξεκινά!»

Εκ μέρους του νέου μεγάλου χορηγού ονομασίας του αγώνα, της ΕΚΟ, ο Γενικός Διευθυντής Διεθνούς και Εγχώριας Εμπορίας του Ομίλου Ελληνικών Πετρελαίων, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας δήλωσε: «Η ΕΚΟ έχει μακρά παράδοση στη στήριξη σημαντικών αθλητικών γεγονότων στη χώρα μας, πόσο μάλλον αυτών που έχουν γίνει θεσμός! Μέσα σε αυτά ξεχωριστή θέση κατέχει για εμάς το Ράλλυ Ακρόπολις, ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας. Ένας από τους ιστορικότερους αλλά και δυσκολότερους αγώνες, το όνομα του οποίου είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα μας. Η ΕΚΟ για 8η συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις ως μέγας χορηγός ονοματοδοσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτού του σημαντικού θεσμού όχι μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Όπως η ΕΚΟ προσφέρει ΕΓΓΥΗΣΗ στα καύσιμα, θέλουμε να αποτελέσει και εγγύηση πως ο θεσμός αυτός όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά θα επιστρέψει σύντομα και εκεί που ανήκει, στην κορυφή του κόσμου!»

 

 

Ράλι Ακρόπολις 2018: Εκκίνηση από την Ακρόπολη!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: