Με δύο ηλεκτρικά επαγγελματικά Nissan Townstar εξοπλίσθηκε ο Δήμος Νεμέας

Ο Δήμος της Νεμέας είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που προμηθεύεται αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Πρόσφατα παρέλαβε δύο  αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά Nissan Towstar, που θα χρησιμοποιηθούν ως κινητά συνεργεία. ‘Έτσι εκτός από την εξοικονόμηση δαπανών (service, καύσιμα κ.α.) κατά την χρήση του θα έχει και σημαντικά οφέλη στις επιδόσεις και την εμβέλεια.

Το Nissan Townstar EV είναι αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και αντιπροσωπεύει το πιο προηγμένο van στην τρέχουσα γκάμα LCV της Nissan ενώ διαθέτει φρέσκο και δυναμικό  στυλ. Η ειδικά σχεδιασμένη αεροδυναμική μπροστινή “ασπίδα” σε παραπέμπει σε ένα περίπλοκο μοτίβο Kumiko, το οποίο προαναγγέλλει το Ιαπωνικό DNA της Nissan και δίνει στο όχημα μια αίσθηση κορυφαίας ποιότητας.

Διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας. Λόγω της αεροδυναμικής του εμφάνισης και της  απόδοσης που αυτή δημιουργεί, είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 300 km (κύκλος WLTP). Αποδίδοντας 122 PS και 245 Nm ροπής, η μπαταρία 45 kWh του Townstar EV μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11 kW ή 22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC (μορφή CCS). Η τελευταία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν την μπαταρία από το 15% έως το 80%, σε μόλις 37 λεπτά.

Το εσωτερικό του Townstar EV είναι εργονομικό. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 20 τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας συνδεσιμότητας. Είναι εφοδιασμένο με ψηφιακό  πίνακα οργάνων 10 ιντσών.

Το 100% ηλεκτρικό Townstar θα εισαγάγει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ProPILOT Assist της Nissan στη σειρά LCV. Αυτή η τεχνολογία, μαζί με το μοναδικό Intelligent Around View Monitor (AVM) της Nissan, παρέχει στους οδηγούς πρόσθετη υποστήριξη. Επιπλέον, και για βελτιωμένη άνεση στην καμπίνα, διατίθεται θερμαινόμενο τιμόνι, παρμπρίζ και μπροστινά καθίσματα. Εν τω μεταξύ, μια αντλία θερμότητας βελτιώνει τόσο την απόδοση όσο και την άνεση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες,  διανέμοντας θερμότητα από την μπαταρία στην καμπίνα.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές, στα υπόλοιπα  χαρακτηριστικά του μοντέλου συγκαταλέγονται το ωφέλιμο φορτίο από 600 έως 800 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης έως 1.500 κιλά. Διαθέτοντας χώρο φόρτωσης έως 4,9 m3, το νέο συμπαγές van μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο Ευρωπαλέτες.

Μερικά από τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού, είναι το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist , το έξυπνο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση και υποβοήθηση πεζών και ποδηλατών, καθώς και η Hands-Free στάθμευση και το έξυπνο Cruise Control.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Nissan Τownstar είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα, με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τις 31.990€, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» — Β’ Κύκλος και του οφέλους απόσυρσης.

Με δύο ηλεκτρικά επαγγελματικά Nissan Townstar εξοπλίσθηκε ο Δήμος Νεμέας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: