News tags : Κορονοϊός Πόλεμος Ουκρανία Συντάξεις ΕΝΦΙΑ Μετανάστες Μνημόνιο
Auto Ζώδια Σχέσεις Συνταγές Γυναίκα Μόδα MEDIA Σινεμά-tv Εργασία Αστεία Viral Games Quizzes

Θεσσαλονίκη: Το φορτίο με «φιάλες κρασιού» ήταν τελικά λαθραία τσιγάρα

Δύο φορτία με λαθραία τσιγάρα – συνολικής ποσότητας 34,25 εκατ. τεμαχίων, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους 6,2 εκατ. ευρώ – εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακές υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το α’ τελωνείο Θεσσαλονίκης κατάσχεσε δύο εμπορευματοκιβώτια με 23,4 εκατ. τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται σε 4,16 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο φορτίο είχε δηλωθεί ως «φιάλες κρασιού».

Παράλληλα, το ε’ τελωνείο Πειραιά κατάσχεσε εμπορευματοκιβώτιο με 10,85 εκατ. τσιγάρα, με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να φτάνουν στα 2,02 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο φορτίο είχε δηλωθεί ως «έπιπλα».

Και τα δύο φορτία είχαν προορισμό την ΠΓΔΜ.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να «γδύσουν» εταιρεία υπό πτώχευση!

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται, δικαστικός επιμελητής που ανέφερε ψευδώς ότι ενεργεί κατ’ εντολή διορισθέντα συνδίκου της πτώχευσης και ιδιοκτήτης μάντρας παλαιών μετάλλων, όπου θα κατέληγαν μηχανήματα της παραπάνω εταιρείας…

Η άμεση κινητοποίηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, οδήγησε στη σύλληψη έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση διακεκριμένης κλοπής, από εταιρεία, που τελεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Πρόκειται για έξι (6) ημεδαπούς ηλικίας 22, 29, 39, 46, 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 16-10-2015, τέσσερις (4) εκ των συλληφθέντων, κατελήφθησαν από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, να προσπαθούν να φορτώσουν σε γερανοφόρο όχημα, ένα μηχάνημα ψύξης – συμπίεσης αξίας περίπου 60.000 ευρώ, από το εσωτερικό εγκαταστάσεων εταιρείας τυποποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων ειδών, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελεί σε καθεστώς πτώχευσης.

Κατά το σχετικό έλεγχο ένας εκ των παραπάνω (55χρονος), δηλώνοντας την ιδιότητά του (δικαστικός επιμελητής), ανέφερε ότι ενεργεί κατ’ εντολή του διορισθέντα συνδίκου της πτώχευσης και ότι τα μηχανήματα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, θα μεταφέρονταν σε μάντρα πώλησης παλαιών μετάλλων ιδιοκτησίας του 50χρονου, που συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διορισθείς σύνδικος πτώχευσης, ουδέποτε έδωσε σχετική εντολή σε οποιονδήποτε, ενώ κατά τη μετάβασή του στην εν λόγω εταιρεία, διαπίστωσε ότι από το εσωτερικό είχε αφαιρεθεί επιπλέον, μία γεννήτρια μεγάλης χρηματικής αξίας. Επίσης, ανέφερε, ότι κατά το παρελθόν έχουν διαπιστωθεί και άλλες περιπτώσεις κλοπών από την εταιρεία, οι οποίες δηλώθηκαν στις αρμόδιες Αρχές.

Επίσης σημειώνεται, ότι σε βάρος του 50χρονου, έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του στην παραπάνω Υπηρεσία για αδικήματα της «Υπεξαίρεσης Ιδιαίτερα Μεγάλης Αξίας» και «Πλαστογραφίας».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  

Φάιμαν-Τσίπρα έκαναν «αυτοψία» στα κέντρα υποδοχής της Λέσβου

Στη Λέσβο βρίσκονται ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από τέσσερις μήνες που ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται την Ελλάδα.

«Σήμερα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης. Το καλό πρόσωπο της Ευρώπης, το πρόσωπο της αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, μια μικρή σε δυνατότητες χώρα. Και η Λέσβος είναι ένα μικρό συγκριτικά νησί, που δέχεται όμως τεράστιες ροές προσφύγων, οι οποίοι έρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

»Αυτοί οι άνθρωποι, που ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα φεύγοντας από τον πόλεμο και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στο Αιγαίο, ζητούν το αυτονόητο: Τη δυνατότητα να έχουν μια ανθρώπινη συμπεριφορά, να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν σύντομα, να έχουν φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον.

»Δεν είναι, λοιπόν, ένα πρόβλημα ελληνικό, είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό. Και εφόσον είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε από κοινού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχει νόημα ύπαρξης αν δεν λειτουργεί με γνώμονα την αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

H Βιέννη προγραμματίζεται να στείλει περίπου 100 στελέχη σε Ιταλία και Ελλάδα για την επάνδρωση των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερους από τέσσερις μήνες που ο κ. Φάιμαν επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στην επίσκεψη στη Λέσβο, τον πρωθυπουργό συνοδεύει κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας να ζητήσει να επισκεφθεί την γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη.

» Και έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με την διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της.

» Ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ δήλωσε ότι ετοιμάζει “μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας” και είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα. Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την Άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές.

» Αλλά την Άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί “λιάζονται” και το βράδυ εξαφανίζονται.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  

Βράβευση των «Επτά Σοφών» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Με την επίσημη απονομή των βραβείων στους διακεκριμένους επιστήμονες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το δεύτερο διεθνές «Συμπόσιο των Επτά Σοφών».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «σημαντικό το Συμπόσιο για την Ελλάδα μέσα στην κρίση». Τα μετάλλια των βραβείων είχαν σχεδιασθεί ειδικά για την περίσταση από τον καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη και έφεραν χαραγμένα πάνω τους την αρχαιοελληνική λέξη «Σοφίη» (Σοφία).

 Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, στον χαιρετισμό του, πρότεινε να καθιερωθεί η διοργάνωση του Συμποσίου των Επτά Σοφών ανά ένα ή ανά δύο έτη, στο πεδίο τόσο των θετικών όσο και των ανθρωπιστικών επιστημών (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ)

 Οι Σοφοί της Κοσμολογίας που βραβεύθηκαν, είναι οι:

Τζέημς Κρόνιν: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 1980. Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Γιώργος Ευσταθίου: Καθηγητής Αστροφυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοσμολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας.

Ντέιβιντ Γκρος: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2004, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Γιουτζίν Πάρκερ (που απουσίαζε): Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και του Ινστιτούτου Ενρίκο Φέρμι.

Τζορτζ Σμουτ: Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2006, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλε:i της Καλιφόρνια.

Αλεξέι Σταρομπίνσκι: Κοσμολόγος-Αστροφυσικός του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Laundau της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. κάτοχος του Βραβείου Kavli στην Αστροφυσική 2014.

Γκαμπριέλε Βενετσιάνο: Θεωρητικός Φυσικός, καθηγητής του Κολλεγίου της Γαλλίας στην εδρα Στοιχειωδών Σωματιδίων, Βαρύτητας και Κοσμολογίας.

Αύριο, Σάββατο, μετά από μία πρωινή ξενάγηση των ξένων επιστημόνων στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον διευθυντή του καθηγητή Δ. Παντερμαλή, θα ακολουθήσει επίσκεψή τους στο Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο (ΝΕΟ) στο Costa Navarino Resort στη Μεσσηνία.

Την Κυριακή, οι «επτά σοφοί» θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην αρχαία Μεσσήνη με ξεναγό τον καθηγητή Π. Θέμελη, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή μαθητών.

Μάλιστα, την Κυριακή, στις 13:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα εγκαινιασθεί και ο θεσμός της απονομής του «Μεσσηνιακού Αριστείου Επιστημών». Δύο εκ των Σοφών θα επιδώσουν για πρώτη φορά το βραβείο επιστημονικής αριστείας σε δύο νέους Μεσσήνιους επιστήμονες.

Χαιρετισμός Παυλόπουλου

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

 

 «Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση αλλά και τιμή χαιρετίζω την αναβίωση στην Ελλάδα του «Συμποσίου των Επτά Σοφών», πάνω σε θέματα πολλαπλών σύγχρονων «προκλήσεων» που αντιμετωπίζει η σημερινή Ανθρωπότητα.

To «Συμπόσιο των Επτά Σοφών» αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ρητορικά ευρήματα του Πλουτάρχου. Στα Ηθικά του, με κάποια δόση οιονεί αναχρονισμού, τοποθετεί το Συμπόσιο αυτό στην Κόρινθο επί τυραννίας Περιάνδρου. Η άκρως δημιουργική ένταση ανάμεσα σε μία πλατωνική, και συγκεκριμένα μεταπλατωνική, μορφή συνεύρεσης και επιστημοφιλοσοφικής αναζήτησης, το Συμπόσιο, και τον υποτιθέμενο ιστορικό χρόνο στον οποίο αναφέρεται το κείμενο, δηλαδή τα τέλη του 7ου αι. και τις αρχές του 6ου αι. π.Χ., αποτελεί όχι μόνο μία ρητορική κορύφωση και ένδειξη της σημασίας που αποδιδόταν στην, καταγωγική για την ελληνική σκέψη, αυτή περίοδο, αλλά και εμφαίνει την παράλληλη εξέταση πολιτικών, ηθικών και κοσμολογικών ζητημάτων στο πλαίσιο μίας συλλογικότητας, ενός κοινού τρόπου αναζήτησης της αλήθειας. Γι’ αυτό και είμαι βέβαιος ότι η αναβίωση αυτών των Συμποσίων θα λειτουργήσει ως καταλύτης στις διαδικασίες μελέτης και αντιμετώπισης των θεμάτων εκείνων που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία τον 21ο αι.

Άλλωστε η ίδια η σημασία του κοσμολογικού ζητήματος υπερβαίνει κατά πολύ τις επιμέρους επιστήμες, τις οποίες μετέρχεται ο κοσμολογικός στοχασμός στην εξελικτική του πορεία. Χωρίς να είμαι ειδικός, φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κοσμολογία με το δέος, την δημιουργική απορία και το θαυμάζειν, την αναζήτηση τεκμηρίων και αρμονικών θεωριών, βρίσκεται ίσως εγγύτερα από κάθε άλλο επιστημονικό πεδίο στις γενεσιουργές συνθήκες του πρώτου ευρωπαϊκού φιλοσοφικού και επιστημονικού στοχασμού κατά την «στιγμή» των προσωκρατικών. Οι σκέψεις μου αυτές απηχούν τον εξής προτρεπτικό λόγο του Sir Karl Popper: «Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να θυμόμαστε από καιρού εις καιρόν ότι η Δυτική μας επιστήμη…δεν ξεκίνησε με την συλλογή παρατηρήσεων για πορτοκάλια αλλά με τολμηρές θεωρίες για τον κόσμο».

Εντελώς φυσιολογικά, για το Πρώτο Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε το 2007, είχε επιλεγεί ως θέμα η καρδιαγγειακή χειρουργική, επειδή η καρδιά συμβολίζει την αγάπη και τη ζωή. Και τώρα αυτό, το 2ο Συμπόσιο με θέμα την Κοσμολογία, εξετάζει την «καρδιά» αυτού τούτου του Σύμπαντος.

Η Κοσμολογία είναι μια σύνθετη λέξη, αποτελούμενη από την λέξη «Κόσμος», ως πρώτο συνθετικό, και την λέξη «λόγος», ως δεύτερο συνθετικό, που σημαίνει τον λόγο σχετικά με ένα ζήτημα, την επιστημονική ενασχόληση και θεώρηση. Η οποία έχει ως αντικείμενο μελέτης αυτό που σημαίνει το πρώτο συνθετικό, δηλαδή τη μελέτη των απαρχών της εξέλιξης και της τελικής μοίρας του Σύμπαντος. Περιλαμβάνει την κατανόηση των μεγάλης κλίμακας δομών του Σύμπαντος και της δυναμικής τους, όπως και των επιστημονικών, νόμων οι οποίοι το διέπουν.

Ενδιαφέρουσα είναι η παρατήρηση ότι, λόγω της πεπερασμένης ταχύτητας του φωτός, μπορούμε να θεωρήσουμε την Κοσμολογία όχι μόνον ως μια φυσική επιστήμη, αλλά και ως μία «ιστορική επιστήμη». Διότι όταν κοιτάζουμε έξω, στο αχανές διάστημα, κοιτάζουμε, επίσης, πολύ πίσω στον χρόνο.

Η δημοσίευση του έργου του Αλβέρτου Αϊνστάιν, «Κοσμολογικές Μελέτες στην Γενική Θεωρία της Σχετικότητας», συνήθως θεωρείται το σημείο εκκίνησης της σύγχρονης επιστημονικής Κοσμολογίας.

Από τότε, μετά την ανακάλυψη της απομάκρυνσης των μακρινών γαλαξιών από τον Χαμπλ, στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ακολούθησε η ανίχνευση, στα 1964, του «Κοσμικού Υπoβάθρου Μικροκυμάτων», μιας ακτινοβολίας η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο νεαρό (τότε) Σύμπαν, 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, η οποία θεμελιώνει την αφετηρία του Σύμπαντος στην Μεγάλη έκρηξη (Big-Bang).

Στις τελευταίες, λίγες δεκαετίες, πολλές συνταρακτικές πρόοδοι στην Παρατηρησιακή Κοσμολογία έχουν μετασχηματίσει την Κοσμολογία από μια, σε μεγάλο βαθμό, εικοτολογική-υποθετική επιστήμη σε μια επιστήμη που μπορεί να κάνει προβλέψεις, με ακριβή συμφωνία μεταξύ θεωρίας και παρατηρήσεων. Πιο πρόσφατα, συναρπαστικά, αποτελέσματα συνιστούν οι ανακαλύψεις που αφορούν την επιταχυνόμενη διαστολή του Σύμπαντος, τον ακριβή προσδιορισμό της ηλικίας του, της γεωμετρίας του, καθώς και της σύνθεσής του.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, θα είναι εξίσου συναρπαστικό να ανιχνευθεί, με βεβαιότητα, ένα αναμενόμενο χαρακτηριστικό γνώρισμα της «Κοσμικής Μικροκυματικής Ακτινοβολίας Υποβάθρου», η αποκαλούμενη «πόλωση τρόπου-Β». Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό να προσεγγίσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τις πρώτες στιγμές γέννησης του Σύμπαντος.

Έχοντας κατά νου όλα αυτά τα υπέροχα επιτεύγματα και τις σκέψεις που έχω ήδη εκθέσει, εύχομαι σ’ αυτό το Δεύτερο Συμπόσιο, το οποίο στράφηκε στην Κοσμολογία, κάθε επιτυχία στον στόχο του να ερευνήσει σε βάθος τα μυστήρια του Σύμπαντος. Και μια προσωπική ευχή: μύχιος πόθος πολλών παρατηρητών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πεδίο της Κοσμολογίας, δίχως να είναι οι ίδιοι ειδικοί, είναι να δημιουργηθούν εκ νέου οι επιστημολογικά έγκυρες προϋποθέσεις για τις μεγάλες εκείνες επιστημονικές συνθέσεις, τις τόσο χαρακτηριστικές, της Ιωνικής σχολής. Τις οποίες σήμερα θα ονομάζαμε διεπιστημονικές, εξαιτίας της ενορατικής ενότητας της γνώσης από την οποία διέπονται. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Αναξαγόρας (Απόσπασμα 4) θεωρούσε την ίδια την γένεση του ανθρώπινου πολιτισμού ένα κοσμικό επεισόδιο, μία εξέλιξη που σχετίζεται με κοσμολογικές διεργασίες.

Είμαι βέβαιος ότι, στο μέλλον, αυτά τα Συμπόσια των Επτά Σοφών του Σύγχρονου Κόσμου θα συνεχίσουν να ασχολούνται με θέματα που συνιστούν πραγματικές «προκλήσεις» για την ανθρωπότητα και, προσελκύοντας μερικούς από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους στοχαστές και ανθρώπους της πράξης, απ’ όλον τον κόσμο, θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν καταλυτικώς στην επίλυση αυτών των θεμάτων».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr



Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη λειτουργία της σελίδας μας Περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close