Ψάχνοντας τη μεγάλη νίκη

Τέλος στο αρνητικό πρόσημο που έχει στα φετινά ντέρμπι θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός απόψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (19:30, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» έχουν έρθει ισόπαλοι με την «Ένωση» και τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, έχασαν στην Τούμπα, ενώ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν έγινε ποτέ και χάθηκε στα χαρτιά. Πλέον έχουν δύο ευκαιρίες, στο ΟΑΚΑ και σε δύο εβδομάδες στο «Καραϊσκάκη», να αποφύγουν να ισοφαρίσουν το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 1998/99, της μοναδικής στα τελευταία 30 χρόνια που δεν κέρδισαν κανένα ντέρμπι. Τότε είχαν έρθει ισόπαλοι με ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός, αλλά τα υπόλοιπα τέσσερα μεγάλα ματς.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ελπίζει πως η ομάδα του θα δείξει το καλό της πρόσωπο μακριά από τη Λεωφόρο, όπου μετρά τέσσερις σερί νίκες. Ο Ιταλός προπονητής έχει καταλήξει σε εννέα πρόσωπα της ενδεκάδας: ο Στιλ θα είναι στο τέρμα, οι Μέστο και Πράνιτς στα άκρα της άμυνας, οι Μολέδο και Τελάντερ σε ρόλο στόπερ, ο Ζέκα και ο Αμπέντ στον άξονα, με τον Βλαχοδήμο και τον Μπεργκ στην επίθεση. Για δύο θέσεις τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα: αυτή του τρίτου μέσου, με τους Εσιέν και Λουντ υποψηφίους, αλλά και αυτή του τρίτου της επίθεσης, θέση που διεκδικείται από Καλτσά και Κλωναρίδη, με αουτσάιντερ τον Βιγιαφάνιες.

Οι τραυματίες Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Σάντσεθ, Μπουμάλ και Πέτριτς, μαζί με τους Ταυλαρίδη και Νάνο για λόγους τακτικής, έμειναν εκτός αποστολής, κάτι που έγινε και με τον ανέτοιμο Λέτο, ενώ για πρώτη φορά στον πάγκο θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή και να παρακολουθήσει το ματς από μπουθ στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: