Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα Μέσα η συμφωνία

Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα Μέσα η συμφωνία

Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα Μέσα η συμφωνία
Οι διαδικτυακές πύλες των μεγαλύτερων ξένων Μέσων Ενημέρωσης κάνει αναφορά στις χθεσινές εξελίξεις και στο νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να στείλει τη Δευτέρα η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα παρατάθηκε για τέσσερις μήνες αλλά οι Έλληνες πρέπει να παρουσιάσουν ισχυρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων γράφει η Die Welt.

Grexit και πτώχευση αποφεύχθηκαν προς το παρόν γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel και παράλληλα επισημαίνει ότι η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες αφήνει πολλά ερωτήματα.

Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε συμφωνία για την επέκταση κατά τέσσερις μήνες της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα – Η Αθήνα θα παρουσιάσει ένα κατάλογο μεταρρυθμίσεων μέχρι τη Δευτέρα γράφει η Figaro.

Ένας συμβιβασμός για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο – Επεκτάθηκε το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα – Η Αθήνα δεσμεύθηκε για μεταρρυθμίσεις χωρίς να διαταράξει τα οικονομικά της γράφει η γαλλική Le Monde.

Περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών με αντάλλαγμα τον καθορισμό ενός καταλόγου άμεσων μεταρρυθμίσεων, βλέπει η ισπανική El Pais.

Οι Financial Times γράφουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες οδηγήθηκαν σε συμφωνία με τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα- Τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναμένουν οι πιστωτές τη Δευτέρα.

Eurogroup, συμφωνία για την Ελλάδα: παράταση βοηθειών για τέσσερις μήνες, γράφει η εφημερίδα La Republica, η οποία προσθέτει ότι τα πιο αρνητικά σενάρια διαψεύστηκαν, αφού το Eurogroup ολοκληρώθηκε με άσπρο καπνό. H συμφωνία βασίζεται, σε τέσσερα σημεία: επέκταση της βοήθειας για τέσσερις μήνες, ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μέτρων πριν την καταβολή νέας βοήθειας, απαρίθμηση των μεταρρυθμίσεων μέχρι την Δευτέρα και σεβασμός των συμφωνηθέντων. Η Ελλάδα δεσμεύθηκε, αφού θα συμφωνηθούν τα μέτρα, να μην τα αλλάξει ή να τα αποσύρει μονομερώς, σε περίπτωση που έχουν επιπτώσεις επί του δημόσιου προϋπολογισμού.

Η επέκταση θα χρησιμεύσει για να συζητηθεί η δυνατότητα μιας νέας συμφωνίας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: