Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό

Η Ελλάδα μετρά πλέον τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον 66χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου. Τα ξημερώματα της Πέμπτης ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήταν το ένατο κρούσμα κορωνοϊού που διαγνώστηκε στη χώρα μας. Ο άνδρας είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο μαζί με τη σύζυγό του και ήταν το πρώτο «βαρύ» περιστατικό στην Ελλάδα.

Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 3:15.

Ο 66χρονος εκπαιδευτικός ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Την τραγική είδηση έκανε πρώτος γνωστή στις 4 περίπου τα ξημερώματα, πριν βγει η επίσημη ανακοίνωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Χαράλαμπος Μπονάνος.

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: