"Προσβολή και έγκλημα για την ανθρωπότητα η επίθεση στη Πεσαβάρ"

«Προσβολή και για την ανθρωπότητα η επίθεση στη Πεσαβάρ»

"Προσβολή και έγκλημα για την ανθρωπότητα η επίθεση στη Πεσαβάρ"
Θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη και τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια αθώων ζωών στο Πακιστάν. Σε έναν πολιτισμένο κόσμο, βίαιες επιθέσεις, όπως αυτή σε ένα σχολείο στο Πακιστάν, αποτελούν προσβολή και έγκλημα για την ανθρωπότητα και σε ό,τι έχουμε ιερό σε αυτό τον κόσμο.

Το φρικτό αυτό γεγονός και η αδίστακτη παιδιών, απεικονίζει το απάνθρωπο πρόσωπο της τρομοκρατίαςτρομοκρατία αποτελεί απειλή.

Στην ΕΕ είμαστε προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να προστατεύσουμε το δικαίωμα στη ζωή όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και εθνικότητας δήλωσε ο Επίτροπος.

Σε άλλη δήλωσή του, για τη νέα ευρωπαϊκή ατζέντα που αφορά την Ασφάλεια, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε:

Η νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ασφάλεια θα πρέπει να είναι μια κοινή ατζέντα, όπου η ασφάλεια των πολιτών μας και των δικαιωμάτων τους, οι δημοκρατικές μας αξίες, η ευημερία των κοινωνιών μας και η οικονομία μας διακυβεύονται.

Η Επιτροπή θεωρεί αναγκαίο να εργαστούν από κοινού όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για να διαμορφώσουν και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τη μελλοντική ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ασφάλεια.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: