Προσοχή: Facebook bug χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σας την ώρα που κάνετε scroll στην αρχική

Προσοχή για τους χρήστες iPhone: Απ’ ό,τι φαίνεται η εφαρμογή του Facebook χρησιμοποιεί την κάμερα του τηλεφώνου, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ροής (feed).

Πώς αποκαλύφθηκε αυτό; Ένας χρήστης iPhone, o Joshua Maddux, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter με αυτήν την ασυνήθιστη συμπεριφορά της εφαρμογής του Facebook για iOS. Στο υλικό που δημοσίευσε φαίνεται καθαρά ότι η κάμερα δουλεύει στο παρασκήνιο την ώρα που ο χρήστης διαβάζει το feed του.

Δείτε την ανάρτησή του:

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές εξαιτίας ενός λάθους που εμφανίζει την εικόνα από την κάμερα στο αριστερό μέρος της οθόνης, όταν ανοίξετε μια φωτογραφία μέσα στην εφαρμογή και κάνετε swipe προς τα κάτω. Άλλοι χρήστες και Μέσα κατάφεραν να αναπαράγουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μάλιστα, ο Maddux προσέθεσε ότι βρήκε το ίδιο πρόβλημα σε πέντε ακόμη συσκευές iPhone που έτρεχαν το iOS 13.2.2, αλλά δεν μπόρεσε να το αναπαράγει σε iOS 12, το οποίο επιβεβαίωσαν κι άλλοι.

Δεν επηρεάζεται η έκδοση Android

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει στην έκδοση 13.1.3 και εμφανίζεται μόνο εάν δώσετε δικαιώματα για την κάμερα στην εφαρμογή του Facebook. Ακόμη, δεν φαίνεται να επηρεάζει την έκδοση Android.

Τι να κάνετε για να προστατευτείτε

Όσο για το τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τα… αδιάκριτα βλέμματα; Προς το παρόν μπορείτε να αποκόψετε την πρόσβαση στην κάμερα για το Facebook.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: