Προωθείται στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους ο συριακός στρατός

Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, προωθήθηκε στην ελεγχόμενη από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επαρχία Ράκα, εξαπολύοντας νέα επίθεση, δήλωσε μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο της Συρίας, πλησιάζοντας περιοχή όπου υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ μαχητές επιτίθενται επίσης στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του Ι.Κ. στις ανατολικές περιοχές της επαρχίας Χάμα κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα, όπου ο στρατός προωθήθηκε περίπου 12 χλμ. σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο στρατός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από τα σύνορα με την επαρχία Ράκα.

Υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές, περιλαμβανομένων των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), πραγματοποιούν ξεχωριστή επίθεση εναντίον του Ι.Κ. στην επαρχία Ράκα και στη γειτονική επαρχία Χαλέπι, η οποία κλιμακώθηκε αυτή την εβδομάδα με προώθηση προς την πόλη Μανμπίτζ, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Εφημερίδα του Λιβάνου που πρόσκειται στη Δαμασκό έγραψε πως ο συριακός στρατός εισέρχεται, με τη νέα επίθεσή του, «στην αναμέτρηση για τη Ράκα».

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε, ωστόσο, πως οι πληροφορίες για επίθεση με στόχο τη Ράκα είναι «προσδοκίες» και ότι τόσο η Ράκα όσο και η Ντέιρ Αλ Ζορ, που βρίσκεται επίσης στα χέρια του Ι.Κ., είναι πιθανοί στόχοι των επιχειρήσεων του στρατού.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε νέα επιχείρηση με την κάλυψη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή Ατρίγια της ανατολικής επαρχίας Χάμα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την επαρχία Ράκα. Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο στρατός είχε εδαφικά κέρδη και προκάλεσε βαριές απώλειες.

«Υπάρχει προώθηση από την Ατρίγια σε δύο μέτωπα αλλά η κατεύθυνση δεν είναι ακόμη ορισμένη», είπε η στρατιωτική πηγή.

Η πόλη Ράκα είναι ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ι.Κ. και η επαρχία ήταν σημαντική βάση επιχειρήσεων για την οργάνωση.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: