Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα επισκεφθώ με τα παιδιά μου τους άστεγους όπως έκανε η μητέρα μου μαζί με εμένα

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ μιλώντας σε ειδική έκδοση του The Big Issue με αφορμή τον εορτασμό των 40ων γενεθλίων του δήλωσε ότι «τα επόμενα χρόνια» ελπίζει να πάει τα παιδιά του «να δουν τους φανταστικούς οργανισμούς που κάνουν εμπνευσμένη δουλειά για να υποστηρίξουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη «όπως έκανε η μητέρα μου για μένα»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποκάλυψε ότι ελπίζει να δείξει στα τρία παιδιά του τις  οργανώσεις αστέγων με τις οποίες συνεργάζεται, δηλώνοντας πως θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ μιλώντας σε ειδική έκδοση του The Big Issue με αφορμή τον εορτασμό των 40ων γενεθλίων του δήλωσε ότι «τα επόμενα χρόνια» ελπίζει να πάει τα παιδιά του «να δουν τους φανταστικούς οργανισμούς που κάνουν εμπνευσμένη δουλειά για να υποστηρίξουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη όπως έκανε η μητέρα μου για μένα».

Όπως είπε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ το ενδιαφέρον του για τους άστεγους το έδειξε για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε ένα καταφύγιο αστέγων μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας.  Η Νταϊάνα, σύμφωνα με τον Ουίλιαμ  «με το δικό της αμίμητο στυλ, ήταν αποφασισμένη να ρίξει φως σε ένα παραγνωρισμένο, παρεξηγημένο πρόβλημα».

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ουίλιαμ: «Ήμουν 11 ετών όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά ένα καταφύγιο αστέγων με τη μητέρα μου, η οποία με το δικό της αμίμητο ύφος ήταν αποφασισμένη να ρίξει φως σε ένα παραγνωρισμένο, παρεξηγημένο πρόβλημα.

«Από τότε πέρασαν 31 χρόνια και έχω δει αμέτρητα έργα να γίνονται δυνατότερα. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και φιλανθρωπικές οργανώσεις που είχα την τιμή να είναι υπό την προστασία μου. Έχουν δρομολογηθεί νέες πρωτοβουλίες στη χώρα. Κάποιες απέδωσαν και κάποιες άλλες όχι. Το Big Issue είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη από αυτούς και είχε τον δικό της αντίκτυπο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

«Ήθελα να γνωρίσω την άλλη πλευρά και να δω πώς ήταν να είσαι πωλητής του Big Issue. Ο χρόνος μου άνοιξε πραγματικά τα μάτια. Ήμουν τυχερός που συμμετείχα μαζί με τον Dave μια ζεστή, μία ηλιόλουστη μέρα του Ιουνίου. Οι άνθρωποι αναγνώρισαν ένα γνώριμο πρόσωπο και με χαρά μου έδωσαν χρήματα για το περιοδικό. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλητών Big Issue», συνέχισε.

«Και ενώ μπορεί να φαίνομαι ότι είμαι ένας από τους πιο απίθανους υποστηρικτές αυτού του σκοπού, όμως πάντα πίστευα στη χρήση της πλατφόρμας μου για να βοηθήσω να αφηγηθώ αυτές τις ιστορίες. Σκοπεύω να το κάνω τώρα που κλείνω τα 40, ακόμη περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι να συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να ρίξω τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό το ζήτημα όχι μόνο σήμερα, αλλά τους επόκενους μήνες και τα επόμενα χρόνια», συμπλήρωσε.

«Και στα επόμενα χρόνια, ελπίζω να φέρω τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις να δουν τους φανταστικούς οργανισμούς να κάνουν εμπνευσμένη δουλειά για να υποστηρίξουν όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη – όπως έκανε η μητέρα μου για μένα», επεσήμενε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό δρόμου που πωλείται σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου περιλαμβάνει και μία κοινή συνέντευξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του 60χρονου Dave Martin (πρόκειται για τον πωλητή που πούλησε το περιοδικό μαζί με τον Δούκα του Κέιμπριτζ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: