Πότε και γιατί αξίζει να καταψύξεις τις φράουλες

Στις φράουλες λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντισταθούν, ένα πεντανόστιμο φρούτο γεμάτο και πολύτιμα συστατικά.

Κι ενώ η φρέσκια φράουλα είναι ακαταμάχητη, δεν ζει δυστυχώς πολύ στο ψυγείο.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει η κατάψυξη της .

Ο αμερικανικός πως οι φρέσκες φράουλες πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 2-3 μέρες όταν αποθηκεύονται στη συντήρηση, καταψυγμένες ζουν όμως από 8-12 μήνες!

Αν σκοπεύουμε να τις φάμε ως φρούτο, τις καταψύχουμε ολόκληρες. Αφού πρώτα τις πλύνουμε. Αν θέλουμε να τις εντάξουμε σε κάποια συνταγή γλυκού ή ακόμα και σε ένα smoothie, τις βάζουμε στην κατάψυξη κομμένες στη μέση.

Ο σωστός τρόπος είναι να τις βάλουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ξεχωριστά την καθεμιά, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους δηλαδή. Για να μην κολλήσουν. Όταν παγώσουν, τότε μπορείς να τις αποθηκεύσεις όλες μαζί σε ένα δοχείο.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: