Ποτάμι: Ο νέος νόμος περί ασύλου προτρέπει ταραξίες σε επεισόδια στα ΑΕΙ

Με αφορμή την εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Πέμπτη, το Ποτάμι επισημαίνει ότι ο νέος νόμος περί ασύλου όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά μάλλον τελικά προτρέπει τους κουκουλοφόρους ταραξίες σε επιχειρήσεις στα ΑΕΙ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύονται το νέο νόμο περί ασύλου για να δρουν ανενόχλητοι. Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο γίνεται στόχος βανδάλων χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, 10-15 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκαναν σημαντικές ζημιές, τραυματίζοντας μάλιστα και φοιτητές».

Και συνεχίζει: «Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, με βάση τον τελευταίο νόμο περί ασύλου, απαιτεί να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο και να αποφασίσει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Δεν μπορεί δηλαδή η αστυνομία να επέμβει αυτεπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν υπάρχει κακούργημα ή έγκλημα κατά της ζωής. Αυτήν ακριβώς την κατάσταση εκμεταλλεύονται εξωπανεπιστημιακές, κατά κύριο λόγο, ομάδες προκειμένου να κάνουν τέτοιες ‘’καταδρομικές’’ επιχειρήσεις».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: