Ποτάμι: Η επένδυση του Ελληνικού κινδυνεύει λόγω των παλινωδιών της κυβέρνησης

Το Ποτάμι κάνει λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης που δημιουργούν τον κίνδυνο να ακυρωθεί η μεγαλύτερη επένδυση που σχεδιάζεται στην Ελλάδα, η επένδυση του Ελληνικού.

«Στην αρχή δεν την ήθελε. Στη συνέχεια, ψήφισε συμβάσεις και ρυθμίσεις τις οποίες αλλάζει συνεχώς. Υστέρα από δεκαετίες κι αφού είχε κυρωθεί η σύμβαση θυμήθηκαν οι κρατικές υπηρεσίες ότι είναι αρχαιολογικός χώρος κι ότι υπάρχει δάσος, ενώ το σχέδιο ανάπτυξης που έχει εγκριθεί τίθεται διαρκώς υπό αμφισβήτηση» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων «είναι η συνεχής αλλαγή των όρων, ακόμη και όταν έχουν ψηφιστεί οι συμφωνίες. Αυτό που συμφωνεί το κράτος σήμερα, δεν ισχύει αύριο». Επιτίθεται και προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι οι διακηρύξεις του για ανάπτυξη και επενδύσεις είναι κούφια λόγια.

«Πώς θα έρθουν επενδυτές όταν βλέπουν αυτά που γίνονται με την πιο εμβληματική επένδυση, αυτή του Ελληνικού; Όταν βλέπουν ότι οι συμφωνίες ψηφίζονται για να ανατραπούν στη συνέχεια είτε απευθείας, είτε με πλάγιους τρόπους;» διερωτάται και υπογραμμίζει ότι μόλις χθες ανακοινώθηκε, από τους επενδυτές το πάγωμα του έργου στις Σκουριές.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τη στιγμή που θα έπρεπε να εκπέμπεται το μήνυμα ότι στην Ελλάδα αλλάζουν κάποια πράγματα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στέλνουν το ακριβώς αντίθετο σήμα. Ενδεχόμενη ακύρωση της επένδυσης θα έχει βαριές συνέπειες για τη χώρα. Πέραν των δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα χαθούν, θα στείλει και παντού το μήνυμα: μακριά από την Ελλάδα».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: