Πολλοί καλλιτέχνες λατρεύουν αυτό το streetwear brand που εμπνέεται από anime

Πολλοί καλλιτέχνες λατρεύουν αυτό το streetwear brand που εμπνέεται από anime

Αν κάνεις scroll στο Instagram page του Skoot είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιαστείς!

Το streetwear brand, Skoot, ιδρύθηκε το 2017 στην Σεούλ της Κορέας και δημιουργεί ρούχα εμπνευσμένα από μάνγκα και anime (κινούμενα σχέδια) τα οποία είναι τέλεια για μια βραδινή έξοδο σε club (όταν αυτά ανοίξουν και πάλι) αλλά και για τα athleisure looks σου. Τα graphic prints θα τα βρεις σε όλα τα κομμάτια του label, από μπουφάν puffer μέχρι πουλόβερ και παντελόνια – και αυτή η ιδιαίτερη συλλογή σίγα σιγά γίνεται η αγαπημένη πολλών μουσικών. Η Billie Eilish, η Rosalía, οι BTS, και πολλοί ακόμη στυλάτοι καλλιτέχνες έχουν φορέσει ρούχα του brand, πρόσφατα.

Το label ξεκίνησε όταν οι συνιδρυτές του, Koh V και MLMA ,πρωτογνωρίστηκαν στην Σεούλ πριν μερικά χρόνια. Εκείνη την περίοδο, η MLMA – η οποία είναι καλλιτέχνης και ράπερ/τραγουδίστρια – ασχολούνταν με την τέχνη και ο Koh είδε τυχαία κάποιους από τους ζωγραφισμένους καμβάδες της. «Η ζωγραφική ήταν το πρώτο μου ταλέντο το οποίο ανακάλυψα όταν ήμουν δύο ή τριών», είπε η MLMA. Αφού γνωρίστηκαν, γεννήθηκε μία αυθόρμητη ιδέα: να εφαρμόσει τα έργα τέχνης της σε ρούχα.

Σήμερα, ο Koh και η MLMA συνεργάζονται και με τον καλλιτέχνη problem6oy, και οι τρεις τους σχεδιάζουν κομμάτια με prints εμπνευσμένα από μάνγκα. Πρόσφατα, το brand κυκλοφόρησε μπουφάν puffer τα οποία περιλαμβάνουν εικόνες από το «Angel Attack», ένα επεισόδιο από την Γιαπωνέζικη σειρά anime «Neon Genesis Evangelion». Άλλες αναφορές είναι πιο αφηρημένες, όπως το printed ζιβάγκο και η φούστα, τα οποία έρχονται σε ένα έντονο μοτίβο εμπνευσμένο από «μια ηρωίδα που δεν φοβάται να κλάψει».

Η συλλογή είναι unisex, κάτι που φαίνεται και από το λογότυπο του brand. Το λογότυπο συνδυάζει το αντρικό και το γυναικείο σύμβολο μαζί.

Η Billie Eilish φόρεσε μία printed ζακέτα από τον Skoot στο βίντεο clip του καινούργιου τραγουδιού της «Therefore I Am» και για στην εμφάνισή της στα American Music Awards. «Φτιάξαμε αυτές τις μάσκες δύο μέρες πριν την εμφάνισή της» είπε ο Koh. Εκτός από την Billie, έχουν ντύσει και την Rico Nasty, τους BTS, την Rosalía, τις Blackpink, την Grimes και τον ράπερ Jackson Wang.

«Λαμβάνουμε τόσο πολλά emails από ανθρώπους που λένε, «μακάρι να είχα το θάρρος να φορέσω κάποια από τα κομμάτια σας»», είπε ο Koh. «Αυτός είναι ο στόχος μας όμως, να δείξουμε πώς μπορείτε να ντυθείτε όλοι με έναν αστείο και ζωηρό τρόπο». 

Δες επίσης: Μια ματιά στη διαχρονικά κομψή γκαρνταρόμπα της Victoria Beckham

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: