Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στο αεροδρόμιο Αντόνοφ – Η γέφυρα που ανατίναξαν οι Ουκρανοί

Δορυφορικές εικόνες από την Maxar δείχνουν τον ρωσικό στρατό στο κομβικής θέσης αεροδρόμιο Αντόνοφ — Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από τη γέφυρα του Ιρπίν που ανατίναξαν οι Ουκρανοί έξω από την πρωτεύουσα

Οι μάχες μαίνονται στην Ουκρανία για ακόμα ένα βράδυ.  Το Κίεβο βρίσκεται υπό στενή πολιορκία και ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος της τελικής επίθεσης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Είναι σαφές πλέον ότι η Ουκρανία παλεύει πλέον με «ξύλινα σπαθιά» απέναντι στη Ρωσία καθώς έχει μείνει μόνη της στρατιωτικά, με εξαίρεση μία μικρή βοήθεια από ευρωπαϊκές χώρες. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί τα δυσμενή δεδομένα και απευθύνει πρόταση στη Μόσχα για συμβιβασμό, ενώ οι διπλωματικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται στο παρασκήνιο για την εξεύρεση μία διπλωματικής λύσης.

Σήμερα, που συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Maxar Technologies δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις του ρωσικού στρατού έξω από το Κίεβο.


 

Στις πρώτες δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε, φαίνεται ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κινούνται έξω από το αεροδρόμιο Αντόνοφ που βρίσκεται περίπου μισή ώρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα.


 

Στην τρίτη εικόνα της Maxar φαίνεται η κατεστραμένη γέφυρα του Ιρπίν που βρίσκεται στην είσοδο του Κιέβου. Όπως αναφέρει δημοσιογράφος διεθνούς δικτύου στο twitter, η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στο Κίεβο από εκείνο το σημείο.

 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: