Κεφτεδάκια γιουβέτσι !!!

 Κεφτεδάκια κοκκινιστά γιουβέτσι !!!

Πεντανόστιμα κοκκινιστά κεφτεδάκια γιουβέτσι. Μια συνταγή για να απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι ένα νοστιμότατο, χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή της Ν. Ισμυρνόγλου που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!!!

Υλικά συνταγής

    Για το γιουβέτσι
    250 γρ. κριθαράκι χοντρό
    Για τα κεφτεδάκια
    600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
    1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
    100 ml ελαιόλαδο
    3 φέτες λευκό ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
    1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    1/4 κ.γ. κανέλα
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
    1 κ.σ. σουμάκ (ξινούτσικο και αρωματικό μπαχαρικό – σε σούπερ μάρκετ και μπαχαράδικα)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για τη σάλτσα ντομάτας
    60 ml ελαιόλαδο
    1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
    ½-1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
    800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, χτυπημένα ελάχιστα στον πολυκόφτη
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 6-8 λ ή μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν καλά και να γίνουν διάφανα. Ρίχνετε το σκόρδο και τη πάπρικα, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ και μετά προσθέτετε τις ντομάτες και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Για τα κεφτεδάκια: Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Με λαδωμένες παλάμες πλάθετε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, βάρους 50 γρ. περίπου το ένα, τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ για 8-10 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους), γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
    Για το γιουβέτσι: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170°C. Βράζετε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, και το στραγγίζετε καλά. Σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί ρίχνετε το κριθαράκι και τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε και τα κεφτεδάκια, μισομπήγοντάς τα στο κριθαράκι, και ψήνετε για 10 λ. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί ή  με φέτα ή με γιαούρτι στραγγιστό.

Πηγή .. https://www.sintayes.gr/syntages/keftedakia-kokkinista-gioyvetsi/
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: