Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάιφ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Μικολάιφ, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Χάνα Ζαμαζίεβα, επικεφαλής του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου, σε ανάρτησή της στο Telegram.

«Οι κατακτητές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή του Μικολάιφ. Το βράδυ εκτόξευσαν τέσσερις ρουκέτες Kalibr στην περιοχή Κοραμπέλνι του Μικολάιφ — κατοικίες υπέστησαν ζημιές και κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τη νύχτα, ρουκέτες έπληξαν επίσης μια συνοικία της πόλης. Οι πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες διευκρινίζονται», δήλωσε η Ζαμαζίεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, ρουκέτες έπληξαν άλλες τρεις περιοχές στο Μικολάιφ, πλήττοντας σπίτια και πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, τραυματίστηκαν, επίσης, στην ίδια περιφέρεια, δήλωσε η Ζαμαζίεβα.

Δεν θα μας διαλύσει ο πόλεμος, είπε ο Ζελένσκι

Στο μεταξύ, σε βραδινό του μήνυμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο πόλεμος δεν διέλυσε και δεν θα διαλύσει την Ουκρανία. «Πέντε μήνες. Μετά από οκτώ χρόνια. Ο πόλεμος δεν διέλυσε και δεν θα διαλύσει την Ουκρανία. Δεν σταμάτησε τη ζωή στη χώρα μας και δεν θα τη σταματήσει. Και σίγουρα δεν θα μας κάνει ομήρους της φρίκης που μας έφεραν οι εισβολείς. Δεν θα υπακούσουμε. Θα υπομείνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτό που μας ανήκει. Θα νικήσουμε!» δήλωσε ο Ζελένσκι.

П’ять місяців. Після восьми років.
Війна не зламала Україну і не зламає.
Не зупинила життя в нашій державі і не…

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, July 23, 2022

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: