εκλογές στην Κύπρο: Βέβαιος για τη νίκη του στο β’ γύρο των εκλογών ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο νικητής του σημερινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Κύπρο, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη πρώτη του δήλωση μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε πως αύριο το πρωί θα ζητήσει να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείς εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να στηρίξει τη δική του υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν έχει πληροφορηθεί κάτι τέτοιο και πως δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανέφερε δε ότι μέσα από συναντήσεις που θα έχει την ερχόμενη βδομάδα θα διασφαλίσει τη νίκη στον δεύτερο γύρο. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει μιλήσει ήδη με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και πως θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.

Ανέφερε ακόμα πως Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι πανέτοιμος να αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη.

Συνεχάρη όλους τους άλλους υποψηφίους και είπε πως τους αντιμετωπίζει με σεβασμό.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«H ενότητα δεν είναι σύνθημα. Είναι η βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η δική μας προσπάθειά για μια καλύτερη πατρίδα», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.

Ο κος Χριστοδουλίδης θα διεκδικήσει με τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη τη θέση του ΠτΔ την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο τελικός νικητής των εκλογών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: