Πόλεμος στην γαλάζια κούρσα: Πυρά Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου

Ενταση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τη στάση που κρατά ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο θέμα της κούρσας της διαδοχής, καθώς του καταλογίζουν ότι υποστηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο.

Το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη διαρρέει δυσαρέσκεια για τον γραμματέα της ΝΔ και τη στάση που κρατά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν ότι είναι «ανεπίτρεπτο και ασυμβίβαστο, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας του κόμματος να τάσσεται υπέρ κάποιου υποψηφίου». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το θέμα αυτό έγιναν συστάσεις στον κ. Παπαμιμίκο, από την Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανάλογη δυσαρέσκεια υπάρχει και στο «στρατόπεδο» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ ανέφεραν ότι «Οι κινήσεις του κ.Παπαμιμίκου υπέρ του κ. Τζιτζικώστα έχουν υποπέσει και στη δική μας προσοχή και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει απόλυτο δίκιο καθώς αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο».

Aιχμηρή απάντηση Τζιτζικώστα
Με μια ανάρτηση στο facebook ο περιφερειάρχης απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ επειδή δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής ως το 2019, λόγω κωλύματος, αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία της ΝΔ μέσα στη βουλή:

Γράφει αναλυτικά:

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο.
Σήμερα που οι μεγάλες μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία, καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον δύσκολο στόχο να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της. Με λόγο καθαρό και ελκυστικό. Mε σεβασμό στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας. Mε ιδέες και πειθώ που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη των οποίων χάσαμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει την κρίση και να μπει ξανά σε δρόμο προόδου.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.
Και κάτι τελευταίο, προς πραγματικά απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες:
Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου. Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως.
Εμείς προχωράμε μπροστά».

Επισήμως υποψήφιος ο Αδωνις
Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης με μήνυμα στο twitter στο οποίο αναφέρει:Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας

Action24.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: