Ποιες εργοστασιακές ομάδες «έρχονται» για το Ράλι Ακρόπολις

Η χώρα μας μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, υποδέχεται τους πρωταγωνιστές του WRC. Η οργανωτική επιτροπή δουλεύει πυρετωδώς. Όλα πρέπει να είναι άψογα.

Το αγωνιστικό  ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου. Ο  χρόνος για την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, μετράει αντίστροφα . Οι εργοστασιακές ομάδες ξεκίνησαν να έρχονται στην Ελλάδα και η παρουσία κορυφαίων πληρωμάτων εγγυάται το θέαμα και το συναγωνισμό .

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, είναι ο 9ος γύρος του WRC για το 2021. Οι τρεις εργοστασιακές ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Π.Π.Ρ , η Toyota, η  Hyundai και η M-Sport Ford αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν τις  δοκιμές στις νέες ακροπολικές ειδικές διαδρομές . Βέβαια κάποια «περάσματα» έχουν ήδη γίνει από τους επίσημους δοκιμαστές των εργοστασιακών ομάδων . Είναι καθαρά αναγνωριστικά τα «περάσματα» κυρίως για τα αμορτισέρ και τα λάστιχα που θα χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

Ήδη στον αγώνα έχουν δηλώσει  55 συμμετοχές ενώ θα δούμε και αρκετά πληρώματα που αγωνίζονται στις κατηγορίες του WRC2 και του WRC3 . Εκτός από τους ξένους εργοστασιακούς το παρών τους δίνουν και κορυφαία ελληνικά πληρώματα. Αρκετά ελληνικά πληρώματα που έχουν τρέξει στα ελληνικά  ράλι πήραν μια πρώτη γεύση από τις ειδικές διαδρομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η οργανωτική επιτροπή του Ράλι Ακρόπολις στον αγώνα που προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι  της FIA συμμετέχουν 55 πληρώματα από 24 χώρες. Τα 15 πληρώματα είναι  από την Ελλάδα.

Με τέσσερα εργοστασιακά η Toyota

Η Toyota Gazoo WRT, όπως σε κάθε αγώνα του θεσμού, αναμένεται να έρθει με τέσσερα Yaris WRC. Οδηγοί είναι οι Ogier-Ingrassia, Evans-Martin, Rovanpera-Halttunen και Katsuta-Williams.

Με τέσσερα εργοστασιακά η Hyundai

Με ίδιο αριθμό αυτοκινήτων θα παραταχθεί στο μεγάλο αγώνα και η Hyundai. Τα πληρώματα είναι  Tanak-Jarveoja , Neuville-Wydaeghe, Dani Sordo-Rozada. Το τέταρτο i20 WRC θα οδηγήσει ο Loubet με τον Haut Labourdette για λογαριασμό της 2C Competition.

Με δύο εργοστασιακά και μια …έκπληξη συμμετέχει η Ford

Η M-Sport Ford κατεβάζει τα δύο Ford Fiesta WRC που θα οδηγήσουν οι Greensmith-Patterson και Fourmaux-Jamoul.

Η βρετανική ομάδα θα φέρει στη χώρα μας ακόμα ένα ίδιο αυτοκίνητο για τους Σερδερίδη-Miclotte.

Η μάχη αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στην κατηγορία WRC2. Η δια

Ποιες εργοστασιακές ομάδες «έρχονται» για το Ράλι Ακρόπολις gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: