O Βέλγος T.Neuville επικεφαλής στο ράλλυ της Ιαπωνίας- Απομένουν πέντε ειδικές για την αυλαία της φετινής χρονιάς

Οι Ουαλοί E.Evans- S.Martin είχαν όλες τις προϋποθέσεις να φτάσουν πρώτοι  το βράδυ στο πάρκ φερμέ . Όμως έκαναν λάθος σετάρισμα στο Toyota Yaris και η νύκτα τους βρήκε να βρίσκονται  4 δευτερόλεπτα πίσω από το βελγικό πλήρωμα της Hyundai. O T.Neuville με συνοδηγό τον M. Wydaeghe καταφέραν να φθάσουν στο τέλος της 3ης ημέρας με τον καλύτερο χρόνο και έτσι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν με άλλο αέρα για το 4ο και τελευταίο σκέλος του ράλλυ της Ιαπωνίας αλλά και της φετινής σεζόν.

Βέβαια μην νομίσετε ότι έχει κριθεί η νίκη. Ο Evans είχε δηλώσει ότι δεν στρίβει το Yaris του όπως θα ήθελε. Και σίγουρα οι μηχανικοί της Gazoo Toyota έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ο O.Tanak που τρέχει τον τελευταίο του αγώνα με την αγωνιστική ομάδα της Hyundai προσπάθησε να περάσει στη δεύτερη θέση αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατόν αφού ο Evans παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν σαφώς πιο γρήγορος.

Σήμερα η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους Neuville και Evans. Η διαφορά τους είναι μικρή και όλα παίζονται. Ο Ο.Tanak βρίσκεται 35.9 δευτερόλεπτα πίσω και δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι να αλλάξει στις πέντε ειδικές που απομένουν.

Πρόβλημα είχε και ο φετινός νικητής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC Kalle Rovanpera ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση. Αρχικά είχε μια μικρή έξοδο στην 9η ειδική και χτύπησε το μπροστινό δεξί μέρος του Yaris. Δεν είχε ρεζέρβα και αναγκάσθηκε να κινηθεί σε άλλο ρυθμό. Αλλά φαίνεται ότι μπήκε στην 10η ειδική το Yaris δεν είχε κανονικό ρυθμό.

Δεν χρειάζεται να κάθεσαι στη θέση του οδηγού για να το καταλάβεις. Φαινόταν πόσο άσχημα πήγαινε ο Φινλανδός. Όταν στο τέλος μια ειδικής ρωτήθηκε τι πρόβλημα έδωσε μια αόριστη απάντηση του τύπου «Όλα πάνε καλά»…

Ωφελημένος από το πρόβλημα του Rovanpera ήταν ο Takamoto Katsuta . Προβλήματα αντιμετώπισε και ο S. Ogier που όμως στο τέλος του τρίτου σκέλους άρχισε να «πυροβολεί» και να κερδίζει τις ειδικές.

Οι δέκα πρώτοι μετά το τρίτο σκέλος του αγώνα

O Βέλγος T.Neuville επικεφαλής στο ράλλυ της Ιαπωνίας- Απομένουν πέντε ειδικές για την αυλαία της φετινής χρονιάς gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: