Ποιες είναι οι τιμές της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 που πλέον είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα

Η κορυφαία έκδοση της Tonale εκφράζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο μοντέλο τη μεταμόρφωση της μάρκας, συνδυάζοντας εκτός από τα σπορ χαρακτήρα μεγάλη αποδοτικότητα. Οι μηχανικοί της Alfa Romeo υποστηρίζουν ότι το πρώτο Plug-in Hybrid στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, προσφέρει υψηλή απόδοση 280 ίππων. Που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να κινηθεί γρήγορα. Έχει δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως 80χλμ. Και κάλιστα με μηδέν ρύπους σε αστικές συνθήκες. Επιπλέον εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Τέλος με το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης Q4, η συγκεκριμένη Tonale, έχει υποδειγματική οδική συμπεριφορά.

Από τις εργοστασιακές μετρήσεις που έκαναν στο κορυφαίο  C-SUV της Ιταλικής μάρκας, η συνολική αυτονομία της Tonale Plug-in Hybrid Q4 αγγίζει τα 600 χλμ. Χάρη στο αποκλειστικό Plug-in Hybrid Q4 σύστημα κίνησης, η Tonale εφοδιάζεται με ένα σύνολο τεχνολογίας αιχμής, που προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα.

Με συνολική απόδοση 280 ίππων, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90kW (122hp) και 250Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς.

Εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4, η Plug-in Hybrid Tonale, συνδυάζει την ασφάλεια με τις εξαιρετικές επιδόσεις. Η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2δλ., ενώ η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία.

Την ίδια στιγμή, η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα. Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία litium-ion χωρητικότητας 15,5kWh  εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ. καθιστούν το μοντέλο ως ένα από τα πλέον αποδοτικά Plug-in Hybrid SUV.

Με εκπομπές CO2  26γρμ./χλμ. και μέση κατανάλωση στον κύκλο WLTP μόλις 1,1λτ./100χλμ. η Tonale Plug-in Hybrid Q4 είναι η πλέον αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον Alfa Romeo. Ο οδηγός δεν πονοκεφαλιάζει αν έχει αριθμό που λήγει σε μονό η ζυγό γιατί απλά κινείται ελεύθερα στο δακτύλιο. Τα 80 χιλιόμετρα τα κάνει με ελάχιστο οικονομικό κόστος και μηδέν ρύπους. Όταν κινείται κάνοντας χρήση του κινητήρα οι μέσες εκπομπές CO2 είναι μόλις 26γρμ./χλμ..

Η διάθεσή της Tonale Plug-in Hybrid Q4 στην ελληνική αγορά ξεκινά με την κορυφαία έκδοση Veloce (58.100 εύρω) και την περιορισμένης παραγωγής Edizione Speciale (55.900 ευρώ).

Όλες οι τιμές αναλυτικά:

Εκτός από το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα, η κορυφαία Tonale εφοδιάζεται με μια σειρά προηγμένων μηχανικών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Όπως και στην υπόλοιπη γκάμα, το μοντέλο διαθέτει το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS, αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping), αλλά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Veloce.

Την ίδια στιγμή, εφοδιάζεται με μια πληρέστατη γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που της εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενώ την καθιστούν και ως ένα από τα πλέον ασφαλή μοντέλα της κατηγορίας, έχοντας λάβει τη μέγιστη διάκριση στις δοκιμές του EuroNCAP με 5 αστέρια.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment των 10,25’’ προσφέρουν γρήγορη και εύκολη πλοήγηση στις λειτουργίες, ενώ υπάρχει δυνατότητα αναβαθμίσεων ΟΤΑ μέσω διαδικτύου (“Over The Air”), αλλά και αναβαθμισμένες λειτουργίες ελέγχου από απόσταση μέσω της εφαρμογής Alfa Connected Services.

Τέλος το αναβαθμισμένο πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible-Token), το οποίο αποτελεί μια παγκόσμια πρωτιά της Alfa Romeo στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέρει εφόσον το επιθυμεί ο οδηγός, πιστοποίηση για τα συνολικά χιλιόμετρα που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, αλλά και πόσα από αυτά έχουν καλυφθεί σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Στα μέσα του 2023 η γκάμα της Tonale Plug-in Hybrid Q4 θα ολοκληρωθεί και με τις υπόλοιπες εκδόσεις εξοπλισμού που προσφέρονται ήδη με τους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης (1.5MHEV 130 και 160VGT) και diesel (1.6MTJ 130). Όλες οι εκδόσεις της Tonale καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 160.000χλμ. (8ετής έως 160.000χλμ. για τη μπαταρία του plug-in hybrid συστήματος).

 

 

Ποιες είναι οι τιμές της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 που πλέον είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: