Nέα Υόρκη: Αλιγάτορας «godzilla»… έκανε βόλτες σε παγωμένη λίμνη του Μπρούκλιν

Ένας αλιγάτορας μήκους 1.2 μέτρων σώθηκε από μία παγωμένη λίμνη του Μπρούκλιν

Ένας τεράστιος αλιγάτορας βρέθηκε σε μια παγωμένη λίμνη της Νέας Υόρκης την Κυριακή (19/2), μακριά από τα υποτροπικά και τροπικά κλίματα όπου ευδοκιμούν τέτοια πλάσματα, ανέφεραν οι αρχές. Το ερπετό μήκους 1,2 μέτρων που βαφτίστηκε «Godzilla» ανασύρθηκε από τη λίμνη Πρόσπεκτ Παρκ στο Μπρούκλιν και μεταφέρθηκε σε κέντρο φροντίδας ζώων και στη συνέχεια στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ για ιατρική περίθαλψη και αποκατάσταση.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι ο αλιγάτορας φαινόταν ληθαργικός και πιθανώς σοκαρισμένος από το κρύο. Δεν είναι γνωστό πώς βρέθηκε στη λίμνη, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην απελευθερώνουν ζώα στα πάρκα της πόλης, κάτι που είναι παράνομο.

Εδω και πολλά χρόνια, οι Νεοϋορκέζοι ανακυκλώνουν τον μύθο ότι οι αλιγάτορες περιφέρονται στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης, γιορτάζοντας ακόμη και τους Αλιγάτορες στην Ημέρα των Αποχετεύσεων ως μια ανεπίσημη αργία του Φεβρουαρίου.

Περιστατικά όπως αυτό βοηθούν να κρατηθεί ζωντανός ο αστικός μύθος, αλλά οι ειδικοί απορρίπτουν τις σχετικές φήμες. Οι αλιγάτορες δεν αντέχουν το παγωμένο, τοξικό περιβάλλον του αποχετευτικού συστήματος της μητρόπολης.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τον αλιγάτορα, ανακοίνωσε η NYC Parks. Παράλληλα με τον «δυνητικό κίνδυνο» να αφήνουμε ζώα να κυκλοφορούν στα πάρκα της πόλης, η άγρια ζωή μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη των ιθαγενών ειδών και στην ανθυγιεινή ποιότητα του νερού», ανέφερε η αρχή. Κάθε χρόνο, οι Urban Park Rangers σε όλη την πόληανταποκρίνονται σε περίπου 500 αναφορές που αφορούν…περιπλανώμενα ζώα

Πηγή: newsbomb.gr

Adblock test (?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: