F1: Η Alfa Romeo F1 team Stake αποκάλυψε την νέα επιθετική C43 για τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu

Το νέο της μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023 αποκάλυψε η Alfa Romeo F1 Team Stake. Το νέο ιταλικό στολίδι , η C43 χαρακτηρίζεται από τον επιθετικό χαρακτήρα στην εμφάνιση, αλλά και τις τεχνικές επιλογές.

Λιτή, επιθετική και πανέμορφη. Αυτά είναι τα επίθετα που συνοδεύουν την C43, το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo F1 Team Stake, με το οποίο η ομάδα θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023. Με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο και το μαύρο, η C43 θα συνοδεύσει τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu με στόχο η ομάδα να συνεχίσει να βελτιώνει τη θέση της στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η εντυπωσιακή διαδικτυακή παρουσίαση του νέου μονοθεσίου στην έδρα της ομάδας, στο Hinwil της Ελβετίας, συνδύασε τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες περιλάμβαναν και συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας, έτσι ώστε όλοι οι φίλοι της Formula 1 να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από το σπίτι τους ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο της Alfa Romeo F1 team Stake. Μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου από τους δύο οδηγούς, τη σκηνή συμπλήρωσαν ο Επικεφαλής της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi, ο Τεχνικός Διευθυντής, Jan Monchaux, καθώς και ο αναπληρωματικός οδηγός, Théo Pourchaire.

Τους χρωματισμούς του μονοθεσίου ανέλαβε για ακόμα μια χρονιά το Centro Stile Alfa Romeo, με την εμφάνιση να περιλαμβάνει τις νέες συνεργασίες, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι εκείνη με τη Stake, το νέο ονομαστικό χορηγό της ομάδας.

Σχεδιασμένη από την ομάδα του Jan Monchaux και εφοδιασμένη με τη νέα κινητήρια μονάδα της Ferrari, η C43 είναι μια εξέλιξη του περσυνού, επιτυχημένου μονοθεσίου C42. Οι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που έφερε η FIA, οδήγησαν στην εφαρμογή αναβαθμισμένων και νέων στοιχείων στη C43, τα οποία υπολογίζεται ότι θα προσφέρουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το νέο μονοθέσιο είναι έτοιμο για το shakedown που είναι προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι χειμερινές δοκιμές στα τέλη του μήνα στο Μπαχρέιν.

Ο Επικεφαλής της ομάδας, Alessandro Alunni Bravi, δήλωσε αμέσως μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου: «Η δημιουργία ενός μονοθεσίου είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλα τα τμήματα της ομάδας και έτσι η σημερινή παρουσίαση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή  για όλους μας. Η επιλογή όλοι οι φίλοι μας να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον κόσμο είναι ένα ελάχιστο δείγμα της εκτίμησής μας για την υποστήριξή τους. Το νέο μας μονοθέσιο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αλλά αποτελεί μόνο την αρχή. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ταπεινότητα και αφοσίωση ώστε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι εστιασμένοι σε αυτό τον σκοπό και είμαι σίγουρος ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.»


Alfa Romeo C43

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager

«Η παρουσίαση του μονοθεσίου είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή. Σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής μετά από μήνες σκληρής δουλείας κάτω από άκρα μυστικότητα. Τα φώτα πέφτουν ξαφνικά πάνω μας και έρχεται η ώρα να ζεστάνουμε τις μηχανές μας. Με αυτό το μονοθέσιο και με τους οδηγούς μας θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στροφή για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Centro Stile Alfa Romeo που έντυσε το μονοθέσιο με χρώματα που το καθιστούν ως ένα από τα πιο όμορφα του φετινού Πρωταθλήματος. Το όνομα της μάρκας και βέβαια το Quadrifoglio ξεχωρίζουν, τονίζοντας το Ιταλικό σπορ χαρακτήρα που εκφράζει η Alfa Romeo από το 1910.»


Zhou Guanyu-Vallteri Bottas

Από την πλευρά του, ο Τεχνικός Διευθυντής της Alfa Romeo F1 Team Stake, Jan Monchaux, δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, διότι η δημιουργία ενός νέου μονοθεσίου απαιτεί πάντα τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την ομάδα. Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσυνού, όμως λόγω των νέων κανονισμών έχει σημαντικές αλλαγές στα σημεία που προσδιορίσαμε ότι απαιτούνται βελτιώσεις. Ελπίζω ότι θα είναι ταχύτερο από το πετυχημένο περσυνό μονοθέσιο, αλλά και πιο αξιόπιστο, αυτή είναι μια παράμετρος στην οποία εστιάσαμε ιδιαίτερα. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάμε στην πίστα και να δούμε τη συμπεριφορά του. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε στους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι έχουμε πολλά θετικά στα οποία μπορούμε να προσβλέπουμε.»

Valtteri Bottas, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα πρώτη χρονιά με την ομάδα και κάναμε σημαντική πρόοδο. Τώρα πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες και να ξεκινήσει η νέα σαιζόν.»

 

 

 

Zhou Guanyu, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν. Είναι ενθουσιασμένος και έτοιμος να επιτεθώ.»

 

Théo Pourchaire, αναπληρωματικός οδηγός της Alfa Romeo F1 Team Stake

«Αρχικά είναι ευγνώμων που λαμβάνω μέρος για πρώτη φορά στην αποκάλυψη ενός μονοθεσίου της Formula 1. Είναι εξαιρετικό να βλέπεις ότι ο κόπος που απαιτήθηκε απ’ όλους στην ομάδα για τη δημιουργία της C43 φτάνει σε ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και ανυπομονώ να δω την C43 στην πίστα σε μερικές ημέρες. Νιώθω μέρος μιας μεγάλης οικογένειας και είμαι αποφασισμένος να κάνω ότι καλύτερο ώστε να πετύχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.»

F1: Η Alfa Romeo F1 team Stake αποκάλυψε την νέα επιθετική C43 για τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: