Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Χάρι και Μέγκαν έφυγαν πριν ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Βαρύ το κλίμα

Αφού δεν τους σήκωνε το κλίμα των βρετανικών Ανακτόρων, το ζεύγος το Σάσeξ αποφάσισε να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ προτού ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Άρον άρον εγκατέλειψαν τη Βρετανία οι «αντάρτες του Μπάκιγχαμ », πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, προτού καν ολοκληρωθούν οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το ζεύγος Σάσeξ αναχώρησε χθες με ιδιωτικό τζετ για τις ΗΠΑ , μία ώρα προτού ξεκινήσει η θεαματική παρέλαση μπροστά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που κόστισε 15 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Αν και το ζεύγος Σάσeξ με τα παιδιά τους ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ για να παραστούν στους εορτασμούς για την παραμονή της 96χρονης μονάρχη στο βρετανικό θρόνο, ήταν παρόντες, αλλά ήταν σαν να μην ήταν, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Για «γρήγορο Megxit» κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα «The Sun» αναφερόμενη στη «φυγή» των Μέγκαν και Χάρι μαζί με τα δύο παιδιά τους, τον Άρτσι και την Λιλιμπέτ , πριν ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του Πλατινένιου Ιωβηλαίου.

Το ζεύγος Σάσeξ δεν ήταν χθες στο Μπάκιγχαμ όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ βγήκε στο μπαλκόνι του Παλατιού για να χαιρετήσει το πλήθος, ενώ δίπλα της στέκονταν ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα Πάρκερ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα δύο παιδιά τους.

Μέγκαν και Χάρι εισέπραξαν τη δυσαρέσκεια των Βρετανών αλλά και την δυσφορία των μελών της βρετανικής οικογένειας που την έκρυβαν επιμελώς , όπως επισημαίνουν δημοσιογράφοι επί των βασιλικών θεμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνομίλησε ούτε με τον αδερφό του αλλά και ούτε με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Χάρι και Μέγκαν εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, προκαλώντας τριγμούς στο Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, οι φήμες για την παρουσία τους στο μεγάλο «πάρτι» του Ιωβηλαίου οργίαζαν μέχρι την τελευταία στιγμή, με πολλούς να αναφέρουν ότι η Βασίλισσα θα μπορούσε να κάνει μια εξαίρεση και να τους συμπεριλάβει σε όλα τα στάδια των εορτασμών. Τελικά αυτό δεν συνέβη και, μάλιστα, στις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις τους βρίσκονταν σε απόσταση από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Το ζεύγος Σάσeξ δεν παρακολούθησε τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Color» από τον εξώστη του Μπάκιγχαμ, στο πλευρό της Βασίλισσας και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά από ένα VIP σημείο, ένα παράθυρο με θέα στο εντυπωσιακό σόου. Ουσιαστικά, με το ταξίδι τους έδωσαν την ευκαιρία στο τιμώμενο πρόσωπο, τη Βασίλισσα Ελισάβετ, να δει από κοντά τη συνονόματη δισέγγονή της, τη μικρή Λιλιμπέτ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της μικρής Λίλιμπετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία γεννήθηκε, αφού ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έφυγαν από το Παλάτι για να εγκατασταθούν στην Καλιφόρνια.

Η μονάρχης, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, συνάντησε για πρώτη φορά τη δισέγγονή της Λίλιμπετ, αφού το ζεύγος Σάσeξ γευμάτισε μαζί της κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Χάρι και Μέγκαν βρίσκονταν από την Τρίτη το απόγευμα στο Λονδίνο για τους τετραήμερους εορτασμούς για την συμπλήρωση των 70 χρόνων της βασίλισσας στον θρόνο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: