Πιροσκί με γέμιση πατάτα – τυρί και γέμιση ζαμπόν – τυρί



Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
  • 600 γρ χλιαρό γάλα
  • 1 μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Για την γέμιση:
Βραστή πατάτα, αβγά τυρί.(ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)και για τα πιροσκί ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα) Αρωματίστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!

Τρόπος παρασκευής
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκί (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.Τυλίγουμε σε ρολάκια κλείνοντας τις άκρες (βρέχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από της δύο πλευρές.Καλή σάς όρεξή!




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ



Originally posted 2017-05-27 10:47:41.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: