Πέθανε το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» – Η τυφλή γυναίκα από τη Φλώρινα που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες (βίντεο)

Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από τη ζωή το «κοριτσάκι με τις Ξύστρες» όπως όλοι την αποκαλούσαν τη Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας που κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες το 2004 συγκεντρώνοντας 8.514 ξύστρες από όλο το κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιστορία του τυφλού κοριτσιού είχε συγκινήσει όλο το κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Χιλιάδες γράμματα έφταναν από όλη τη γη με ξύστρες για να τις περιλάβει η Δήμητρα στη συλλογή της. Στα ΕΛ.ΤΑ. τότε είχε δημιουργηθεί ειδικό τμήμα για την παραλαβή των δεμάτων από Κίνα, Ινδία, Μεξικό, Καναδά και ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.

Το πάθος της Δήμητρας για τη συλλογή ξεκίνησε το 1992 όταν πήγε να αγοράσει μια ξύστρα για την ανιψιά της, όπως η ίδια είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη της.

Εδώ και χρόνια, η σπουδαία συλλογή της Δήμητρας βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτονέρω και την έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

«Ήξερε την κάθε ξύστρα ξεχωριστά. Την ψηλαφούσε και ήξερε τι ήταν, δεν έβλεπε, και από πού έχει έρθει» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του την Πέμπτη, εμφανώς συγκινημένος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: