Περίεργα χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορες χώρες

Κάθε χώρα και κάθε λαός έχει τα δικά του έθιμα την περίοδο των Χριστουγέννων. Άλλα αναβιώνουν περισσότερο και άλλα έχουν χαθεί ελαφρώς στο πέρασμα των ετών. Κάποια από αυτά είναι σίγουρα αρκετά παράξενα και εντυπωσιακά. Δείτε μερικά…

Ιρλανδία: 

Η Ιρλανδική παράδοση προβλέπει ένα ιδιαίτερο κέρασμα για τον Άγιο Βασίλη που δεν είναι άλλο από χριστουγεννιάτικες τάρτες με φρούτα και ένα μπουκάλι Ιρλανδικής μπύρας!

Νορβηγία:

Σε αυτή τη χώρα του βορρά, την Παραμονή Χριστουγέννων, οι Νορβηγοί κρύβουν τις σκούπες. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Σύμφωνα με την παράδοση που κρατάει αιώνες, παλιά έβγαιναν οι μάγισσες και τα κακά πνεύματα και έπρεπε να τις αφήσουν χωρίς μεταφορικό μέσο!

Μεξικό: 

Στην πόλη Οαχάκα στο Μεξικό, κάθε 23 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται μία εντυπωσιακή έκθεση από γλυπτά λαχανικά με τα ραπανάκια να κλέβουν την παράσταση. Σε αυτή την έκθεση αποτυπώνονται παραδοσιακές στιγμές σε ένα φεστιβάλ που διαρκεί τρεις μέρες.

Πορτογαλία: 

Ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο έθιμο για τους νεκρούς υπάρχει στην Πορτογαλία. Το έθιμο ονομάζεται Consoda και γίνεται το πρωί των Χριστουγέννων οπότε και οι άνθρωποι στήνουν μια μικρή γιορτή σε κάθε σπίτι και στο τραπέζι βάζουν επιπλέον σερβίτσια για τις ψυχές των νεκρών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: