Πέθανε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Χριστοφορίδης

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Χριστοφορίδης, που υπήρξε από τα ιστορικά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 16:15 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βαγγέλη Χριστοφορίδη εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με θλίψη αποχαιρετά ένα από τα ιστορικά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη, τον Βαγγέλη Χριστοφορίδη, που πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ από το 1965 και εργάστηκε ως διευθυντής σύνταξης στον Ελληνικό Βορρά, ως διευθυντής του ανταποκριτικού γραφείου της εφημερίδας Ναυτεμπορική στη Θεσσαλονίκη και ως διευθυντής του γραφείου Τύπου της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης. Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης συλλυπείται του οικείους του συναδέλφου, που άφησε το προσωπικό του ίχνος στο οικονομικό ρεπορτάζ, και ιδιαιτέρως τον γιο του Γιώργο Χριστοφορίδη, δημοσιογράφο, που επίσης υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Η κηδεία του Βαγγέλη Χριστοφορίδη θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 16.15, από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου», αναφέρει.

Ο γιος του, Γιώργος Χριστοφορίδης, παρέθεσε ένα διήγημά του και έγραψε στο Facebook:  «Μπαμπά, αντίο. Μπαμπά, σε ταλαιπώρησε η αρρώστια. Σε ταλαιπώρησε πολύ. Και, σήμερα, είπες να ξεκουραστείς. Μπαμπά, θυμάσαι τα γράμματα που μου έγραφες όταν ήμουν φαντάρος; Τότε, που με είχε πάρει από κάτω και μου ‘γραφες συνέχεια. Μου ‘λεγες, τον Ιούνιο του ‘96: «Γράφεις για την ανασφάλεια που αισθάνεσαι γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει την αμέσως επόμενη στιγμή ή την άλλη μέρα. Γιατί να σε αγχώνει αυτό; Ο,τι και ναναι, μπορεί να είναι κάτι που να μην μπορείς να το αντιμετωπίσεις; Αποκλείεται. Μπορεί να είναι κάτι πιο πιεστικό και πιο αγχωτικό από την πλήρη κάλυψη ενός αφιερώματος στην εφημερίδα σε εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο; Αποκλείεται». Ολα να τα αντιμετωπίσω, μπαμπά, ναι. Το σημερινό, με δυσκολεύει. Μπαμπά, διάλεξα για σήμερα ένα από τα διηγήματα που έγραψες. Τα έσωσε, ξέρεις, η μαμά. Αυτό πιστεύω θα διάλεγες κι εσύ για να αποχαιρετίσεις τη Σούλα σου, την Αρτεμη, εμένα κι όλους τους αγαπημένους σου. Εμεις, θα σε αποχαιρετίσουμε τη Δευτέρα στις 4.15μμ στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου (Πυλαία Θεσσαλονίκης)».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: