Πεκίνο: Περιορισμένες οι συνέπειες ενός Grexit για την Κίνα

Πεκίνο: Περιορισμένες οι συνέπειες ενός Grexit για την Κίνα

Μία ελληνική χρεοκοπία δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες για την Κίνα, καθώς η χώρα έχει περιορισμένες επενδύσεις στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σεν Ντανγιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα έχει επενδύσει 1,3 δις δολάρια στην Ελλάδα, στον τομέα της ναυτιλίας και των επικοινωννιών, ένα ποσό που δεν θεωρείται «σημαντικό» σύμφωνα με την China Daily.

Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσεις ύψους μόνο 96 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα και δεν έχουν κάνει νέες επενδύσεις φέτος, διευκρινίζει η εφημερίδα.

«Καθώς το ύψος των άμεσων επενδύσεων της Κίνας στην αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται να αυξάνεται σημαντικά, η Κίνα ελπίζει ότι η οικονομική κατάσταση στης Ελλάδας μπορεί να διευθετηθεί και να βελτιωθεί», πρόσθεσε ο Σεν.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα ότι η Κίνα δεν θέλει να δει την Ελλάδα εκτός της ευρωζώνης και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει τίτλους χρέους της νομισματικής ένωσης.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: