Πέντε άγνωστοι αλλά και περίεργοι τρόποι για να ταφεί κανείς (ΦΩΤΟ)

Η συνηθισμένη ταφή πτωμάτων σε φέρετρα στο έδαφος, έχει αποδειχτεί πως είναι ζημιογόνος για το περιβάλλον, αφού εκτός των άλλων εκλύει στο περιβάλλον και ποσότητα μεθανίου.

 

Αν και οι περισσότερες θρησκίες επιβάλλουν την ταφή ή την καύση του νεκρού, υπάρχουν και άλλοι, σχετικά άγνωστοι τρόποι ταφής, που είναι και άκρως οικολογικοί.

Ένας άγνωστος σχετικά τρόπος ταφής, που έχει αναπτυχθεί από Ιταλούς σχεδιαστές, είναι η ταφή κατά την οποία τα μέρος της σωρού που αποσυντήθεται μετατρέπεται σε τροφή (λίπασμα) για ένα δέντρο. Η Anna Citelli και Raoul Bretzel, κατασκευαστές της κάψουλας Mundi, θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που θάβουν οι Ιταλοί τους αγαπημένους τους.

Έτσι, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο τρόπο ταφής, η σωρός θάβεται εντός κάψουλας σε σχήμα αυγού, με ένα δέντρο στην κορυφή της. Όταν αποσυντήθεται η σωρός, τα στοιχεία που δημιουργούνται θρέφουν το δέντρο.

Οι δημιουργεί θέλουν να μετατρέψουν τα νεκροταφία σε… δάση.

Άλλος τρόπος ταφής είναι σε ξηρό πάγο. Παραδοσιακά, για την διατήρηση της σωρού χρησιμοποιείται η ταρίχευση με φορμαλδεΰδη, τώρα,       αντ “αυτού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ξηρός πάγο (παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα).+

Το μόνο που χρειάζεται είναι αλλαγή πάγου κάθε μέρα, ενώ η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται από τον ξηρό πάγο είναι πολύ μικρή.

Ένας ιδιαίτερα περίεργος τρόπος είναι η διακόσμιση του σπιτιού με… το φέρετρο του μελλοντικού νεκρού, οποίος μπορει να χρησιμοποιήσει κάποια μέρη του για… ράφια ή βιβλιοθήκη και όταν έρθει το μοιραίο τα έπιπλα να μετατραπού σε φέρετρο.

Το σχέδιο είναι του William Warren.

Αν κανείς επιλέξει τον πατροπαράδοτο τρόπο ταφής, καλό είναι να αποφύγει την δημουργεία μεγάλου τάφου – Μαυσολείου, αφού για την δημιουργία του απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Η επιλογή ταφής δίπλα σε ένα δέντρο προστατεύει το περιβάλλον από την έκλυση διοξιδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η καύση μόνο οικολογική δεν είναι, αφού το 16% της ρύπανσης από υδράργυρο στη Μεγάλη Βρετανία οφείλεται στην καύση των νεκρών. Η καύση χρειάζεται ποσότητα καυσίμου όση δύο ρεζερβουρά ενός SUV αυτοκινήτου.

Αντ” αυτού υπάρχει η «πράσινη καύση», με αλκαλική υδρόλυση, όπου πρώτα υγροποιείται το σώμα και μετά καίγεται, διαδικασία που χρειάζεται λιγότερη ενέργεια.

Επιπλέον οι στάχτες μετά την ταφή μπορούν να γίνουν και… κόσμημα για τους αγαπημένους του εκλιπόντος.

 
 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: