Πάτρα: Το Παράρτημα το 1973… – Δείτε φωτο

Νοέμβριος 1973: στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Πάτρα, χτυπά η καρδιά του αντιδικτατορικού αγώνα. Νοέμβριος 2003: στο Παράρτημα, άκρα του τάφου σιωπή. Ο χώρος σφραγισμένος, αδυνατεί να ξεδιπλώσει μνήμες, να στείλει μηνύματα και μάλιστα σε μια εποχή που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Οι «νοικοκυραίοι» …έκαναν το χρέος τους και μπορούν να απολαύσουν τον ύπνο τους ασφαλείς, αφού εκκένωσαν το Παράρτημα από τους «επικίνδυνους ταραξίες». Η τάξη επιβλήθηκε, τα «ακραία στοιχεία» απομονώθηκαν και ως εκ τούτου «η Δημοκρατία νίκησε»! Ποιος νοιάζεται για τις ιστορικές μνήμες και για τα σύμβολα του αντιδικτατορικού αγώνα…

Για όσους πάντως ενδιαφέρονται, ευτυχώς, υπάρχει η διαδικτυακή σελίδα http://arcadia.ceid.upatras.gr/afkpatras, που μάς «ξεναγεί» στο Παράρτημα, εκείνες της ημέρες της αντίστασης και του αγώνα για τη Δημοκρατία. Δείτε τις φωτογραφίες, θυμηθείτε εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές και προσπεράστε όσα ανιστόρητα συμβαίνουν στις μέρες μας. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τις 15, 16 και 17 Νομεβρίου 1973.

Είναι η πρώτη φορά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, που το Παράρτημα του Πανεπιστημίου, ο χώρος που στέγασε τον αντιδικτατορικό αγώνα των φοιτητών και των πολιτών της Πάτρας, θα παραμείνει κλειστός και σφραγισμένος την ημέρα εορτασμού της επετείου.

Πηγή: dete

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: