Πάτρα: Σήμερα το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο της μικρής Ελευθερίας Λοτσάρη

Πέρασαν σχεδόν σαράντα ημέρες από την εκδημία της μόλις 9χρονης Ελευθερίας – Μαριάνθης Ιωαν. Λοτσάρη, της μονάκριβης κορούλας του γνωστού Πατρινού επιχειρηματία – ζαχαροπλάστη Γιάννη Λοτσάρη.

Η κηδεία της μικρούλας που έσβησε ενώ νοσηλευόταν δίνοντας γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αγγλίας, είχε γίνει μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, στις 18 Δεκεμβρίου 2015 στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου. Η δυσάρεστη είδηση για τον θάνατο του παιδιού, μόλις μαθεύτηκε, πάγωσε την κοινωνία της Πάτρας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε προεξάρχοντος του σεβαμιοτάτου Μητρoπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου Στελλάτου.

Τραγικές φιγούρες ήσαν οι γονείς της μικρής, Γιάννης Λοτσάρης και Αγγελική Γεωργίου, ο οποίοι στέκονταν συντετριμμένοι πάνω από το αγγελούδι τους. Το ίδιο συντετριμμένα ήταν και τα ξαδέλφια της μικρής Ελευθερίας, μεταξύ των οποίων η Σοφία και η Νίνα Λοτσάρη, ο Χρήστος Λοτσάρης, κ.α.

«Είναι βέβαιο ότι η Ελευθερία είναι τώρα ένας άγγελος. Ως άγγελος το παιδί βρίσκεται ασφαλισμένο στον ουρανό στα χέρια του ουράνιου πατέρα. Ας την έχει ο Θεός κοντά του και στους γονείς της, ας χαρίζει την εξ ύψους παρηγοριά», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, συγκινώντας με τα λόγια του παρηγορίας ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Η ταφή του παιδιού έγινε εν μέσω σπαραγμού, στο Β” Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών. Να θυμίσουμε πως είχε χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα έως ότου έπρεπε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διατυπώσεις για να μεταφερθεί η σορός της 9χρονης Ελευθερίας – Μαριάνθης Λοτσάρη στην Πάτρα λόγω διαδικαστικών θεμάτων που υπήρξαν μιας και το παιδί έφυγε από τη ζωή στο εξωτερικό.

Το 40/νθήμερο ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της μικρής Ελευθερίας – Μαριάνθης Λοτσάρη θα τελεστεί αυτή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στις 9.30 το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: