Πάτρα: Oριστικά δεν παραχωρούνται οι παλιές αποθήκες Κόλλα στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Πάτρα: Oριστικά δεν παραχωρούνται οι παλιές αποθήκες Κόλλα στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Δίχως στέγη συνεχίζει να παραμένει το Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Η δε δυσάρεστη εξέλιξη είναι ότι τελικά ο χώρος των παλιών αποθηκών Κόλλα στην οδό Παντανάσσης και Αγίου Ανδρέου, στην που είχε συζητηθεί και επρόκειτο ένα τμήμα του, περίπου 40 τ.μ. να δοθεί για τις ανάγκες στέγασης του Φεστιβάλ, τελικά δεν εγκρίθηκε η παραχώρηση του από το Δήμο Πατρέων.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο πολιτιστικός σύμβουλος του 32ου Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, η τελική απόφαση από την πλευρά του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων που πάρθηκε πριν από λίγες μέρες (δεν έχει ωστόσο ακόμη κοινοποιηθεί επίσημα στο Φεστιβάλ) ήταν αρνητική για λόγους στατικής επάρκειας και ασφάλειας.

Έτσι το Φεστιβάλ Πάτρας που μέχρι πέρυσι στεγαζόταν στο κάτω μέρος της οδού Πατρέως, κινδυνεύει φέτος να μην έχει γραφεία για τις υπηρεσίες του. Βέβαια ο κ. Ανδριόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσης του προγράμματος, είχε πει ότι πιθανότατα να βρεθεί και να παραχωρηθεί από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά ένας άλλος χώρος, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση το 32ο Φεστιβάλ Πάτρας – θεσμός Αρχαίου Δράματος ξεκινά σε περίπου 2 εβδομάδες, με την αξιόλογη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Αγαμέμνων» με τους Καριοφυλλιά Καραμπέτη και Μηνά Χατζησάββα, στις 19 και 20 Αυγούστου 2013.

Ήδη μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμα τα φυλλάδια με το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και οι αφίσσες που θα μοιραστούν στο κοινό ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η έκδοση και διάθεση των εισιτηρίων των πρώτων παραστάσεων.

Να θυμίσουμε ότι μετά τον «Αγαμέμνονα», ακολουθεί το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με την παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Γιώργο παρτσαλάκη, στις 22/8, η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη -25 Χρόνια, την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Αρχαίο Ωδείο, η παράσταση των ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Κοινός Λόγος» με την Λυδία Κονιόρδου στις 27/8 και η συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου με το Nouveau Sextet στις 29/8 στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας.

Τ. Μαρτάτος

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: