Σκηνές χάους στο Κόσοβο – Την ανησυχία της εκφράζει η διεθνής κοινότητα

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Κόσοβο, με τις διαδηλώσεις να δημιουργούν μια εικόνα χάους. Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολιμοί, ενώ οι τελευταίες εντάσεις ξέσπασαν μετά την απόφαση της Πρίστινας να διοργανώσει, στις 18 Δεκεμβρίου στους δήμους όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία, τοπικές εκλογές.

Ωστόσο, λίγο μετά το στήσιμο των οδοφραγμάτων, η Κοσοβάρα πρόεδρος Βιόσα Οσμάνι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αναβάλει τις τοπικές εκλογές για τις 23 Απριλίου.

Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια, την ανησυχία της εκφράζει η διεθνής κοινότητα.

«Οι ΗΠΑ εκφράζουν τον βαθύ προβληματισμό τους για την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο. Εκείνοι που έστησαν παράνομα οδοφράγματα θα πρέπει αμέσως να τα απομακρύνουν» σημείωσε στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στο Κόσοβο, Τζεφ Χοβενιέρ.

«Το Κοσσυφοπέδιο μείωσε την ένταση αναβάλλοντας τις τοπικές εκλογές. Η πρόσφατη ρητορική από τη Σερβία, όμως, οδήγησε στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η πρόταση για αποστολή σερβικών δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο είναι εντελώς απαράδεκτη. Το ίδιο και με τις τελευταίες επιθέσεις στο Κόσοβο» δήλωσε από την πλευρά της, σε tweet, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: