Οι αποφάσεις που έλαβε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Για «κaυτά» θέματα που απασχολούν το δικηγορικό κόσμο έλαβε αποφάσεις η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά την σημερινή συνεδρίασή της.

Οι δικηγόροι ζητούν τη μη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 1.1.2023, ενώ παράλληλα εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους και διαμαρτυρία για την τραγική καθυστέρηση στην εκκαθάριση και καταβολή των αποζημιώσεων νομικής βοήθειας, που υπερβαίνει τα τρία χρόνια.

Ακόμη, η Ολομέλεια είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσης των Διοικητικών Δικαστικών σχηματισμών που λειτουργούν σήμερα.

Επίσης, η Ολομέλεια υιοθέτησε ψήφισμα «για την ανάγκη δημόσιας διαχείρισης του νερού, το οποίο αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, συνδεόμενο με την ύπαρξη της ζωής και την επιβίωση των ανθρωπίνων κοινωνιών».

Όπως επισημαίνει «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα πρόσβασης σε νερό επαρκές, ασφαλές και οικονομικά προσιτό και σημειώνει.

Η Ολομέλεια επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναδεικνύουν τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης ως ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και ζητά από την Πολιτεία να τις σέβεται και να τις εφαρμόζει (επισυνάπτεται ψήφισμα)».

Η ανακοίνωση της Ολομέλειας έχει ως εξής:

1. ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η Ολομέλεια εκφράζει την απόλυτη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων από 1.1.2023, αύξηση, που επιβαρύνει προσθετικά και πολλαπλασιαστικά όλους τους συναδέλφους, επιβαρύνοντας την ήδη δυσχερή οικονομική θέση των δικηγόρων, που για τους πιο αδύναμους φτάνει στο όριο κινδύνου βιοπορισμού.

Η αύξηση αυτή, μάλιστα, γίνεται τη στιγμή, που το αρμόδιο Υπουργείο και ο e-ΕΦΚΑ δεν εκπληρώνουν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους έναντι των δικηγόρων, όπως η επικαιροποίηση του Κανονισμού Παροχών του e-ΕΦΚΑ, η καταβολή των υποχρεώσεών του προς τους δικηγόρους, η άμεση επαναρτίωση του Ειδικού Λογαριασμού ανεργίας του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011, με την απόδοση των οφειλομένων ποσών από τον e-ΕΦΚΑ κλπ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: