Πάτρα: Εκατοντάδες οι κλήσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση – Αν δεν πληρωθούν θα βαρύνουν το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις στους παρανομούντες οδηγούς τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής τους μέτρου της εκ περιτροπής στάθμευσης των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα οι κλήσεις (πρωί-βράδυ) ξεπέρασαν τελικά τις 300 ενώ την Τρίτη κινήθηκαν επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα φθάνοντας περίπου τις 240.

Από την πλευρά της η δημοτική Αρχή Πελετίδη εμφανίζεται αποφασισμένοι να τηρήσει τους κανόνες που έχει θέσεις για τη λειτουργία του συστήματος και να είναι αυστηρή προς όσους συνεχίζουν να κάνουν του «κεφαλιού» τους και να μην αγοράζουν τις ξυστές κάρτες (κοστίζουν 30 λεπτά) οι οποίες προσδιορίζουν το πότε πάρκαρε κανείς εντός των ορίων που εφαρμόζεται το μέτρο.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος παραδέχθηκε ότι οι οδηγοί που τηρούν τα όσα προβλέπονται είναι λιγοστοί και κατά συνέπεια οι κλήσεις είναι αρκετές. Εξέφρασε δε την άποψη ότι, η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι μάλλον οι κλήσεις αυτές δεν θα πληρωθούν ποτέ.

«Τα πράγματα εξελίσσονται από μέτρια έως σχετικά καλά τα πράγματα. Το πρωί, εάν περάσεις από το κέντρο, μέχρι τις 9:00 υπάρχουν αρκετές ελεύθερες θέσεις μετά, τις καταλαμβάνουν μόνιμα κάποιοι μέχρι τη λήξη της βάρδιας με αποτέλεσμα να κόβονται υπεραρκετές κλήσεις.

Η αντίληψη που υπάρχει είναι ότι μάλλον δεν θα πληρωθούν οι κλήσεις, βέβαια τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην σκέψη της δημοτικής Αρχής. Οι κλήσεις θα πληρωθούν κανονικά, θα περάσουν στο ταμείο και θα βαρύνουν το ΑΦΜ του αντίστοιχου ιδιοκτήτη. Θα επιμείνουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξει συμμόρφωση, άλλο τρόπο δεν βλέπω», υπογράμμισε ο κ. Στάμος.

Παράλληλα δεν φαίνεται, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, οι οδηγοί να κάνουν χρήση και των δωρεάν παραθαλάσσια παρκινγκ που διατίθενται στη Νότια πλευρά τα πόλης (Ακτή Δυμαίων) από όπου υπάρχουν και δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων προς το κέντρο και αντίστροφα.

«Τα παρκινγκ της Ακτής Δυμαίων που έχουμε πει ότι διατίθενται δωρεάν και με μετακίνηση από λεωφορείο προς το κέντρο, αν γεμίζουν, γεμίζουν προς το μεσημέρι. Η αντίληψη που έχω είναι ότι δεν έχουν πειστεί ότι είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε ελεύθερες θέσεις στο κέντρο για να προσέρχονται οι πολίτες για δουλειά μιας ή δύο ωρών», σχολίασε ο κ. Στάμου. Παράλληλα εξήγησε ότι η δημοτική Αρχή προτίθεται να παρακολουθήσει το πώς θα προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου τις πρώτες ημέρες και στην συνέχεια θα εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση.

Στην ερώτηση μάλιστα εάν υπάρχει περίπτωση να διαφοροποιηθούν, προς τα πάνω, τα χρονικά όρια παραμονής στο κέντρο που σήμερα είναι μια ώρα στην «στενή» ζώνη και δύο στην πιο διευρυμένη, απάντησε:

«Άτυπα μπορεί να αυξηθεί. ‘Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα εκτιμήσουμε και πιθανόν, όπου δούμε ότι είναι δυσλειτουργικό το σύστημα, να αλλάξει και η ώρα και οτιδήποτε άλλο κρίνουμε ότι δεν βοηθάει αυτό που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην μπαίνουν στο κέντρο κυρίως εκείνα τα Ι.Χ. που έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν και από την άλλη όσοι έρχονται για λίγη ώρα να έχουν την ευχέρεια να εξυπηρετηθούν».

Πηγή: thebest

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: